onsdag 17 april 2013

Vilken fart på vädret.... 
Tänk vad lite fint väder kan sätta fart i trädgården. Nu får man börja gå sina små rundor om kvällarna och se över vad som hänt. I dag tror jag att mina fina krokusar har varit öppna men hunnit stänga sig innan jag kom hem, så i morgon blir det till att skynda så jag får en liten glimt av dom.

 
Allium har jag många av som ni ser, några har varit med många år men dom flesta har frösått sig själv, några för varje år. Tänk så härligt det kommer bli om sina år om dom får vara kvar. Är det någon som vet hur många år det tar för dom självsådda innan dom blommar? 

 
Kungsängsliljorna är på gång och har redan fina knoppar, dom har verkligen ett roligt växtsätt.
 
Ha en härlig mitt i veckan, tänk vad det rullar på och det får det gärna göra till den 4 maj då vi åker och hemtar lill tjejen.
 
Kram Anna
 
 
 


6 kommentarer :

Stein sa...

Så herlig at våren nå plutselig ser ut til å eksplodere hos deg! :-D
jeg vet desverre ikke hvor lang tid det tar før Allium setter blomster, men det blir sikkert litt av et skue når det skjer! :-D
Ha en fortsatt riktig fin dag.
Stein

Kerstin sa...

Vad fint det ser ut hos dig! Jag satte massa kungsängsliljor i höstas och har inte sett något av dem än... :-(
Jag sådde en väldigt stor allium förförra året och kollade runt då, hur lång tid det skulle ta för den att blomma och då läste jag på många ställen att det kunde ta runt 5 år. Jag antar att det är väldigt olika och att de mindre blommar snabbare. Det kommer bli så fint med din alliummatta. :-)
Ha en trevlig dag!
Kerstin

Berit sa...

ÅÅ så mycket du har som spirar i dina rabatter, härligt!!
Ha en underbar dag!!

Anonym sa...

Så härligt att se "liv" i jorden igen! Det växer så det knakar nu. som man väntat! Nu är texten läslig igen på din fina blogg! Ska bli så kul att få följa eran lilla valp sen! Mvh Mia

AnnaHelena sa...

Jag tycker det är svårt att få Alliumen att sprida sig. De nya som kommer är så spinkiga och har hittills inte blommat för mig. Synd, för jag vill gärna ha massor! :-)

Kram // AH

anette sa...

Hej!
Jag tror också det tar ca 5 år innan dom blommar!
Mvh/ Anette