torsdag 13 juni 2013

Planeringen går framåt......


 
 
Det går inte i någon rivfart med mina nya rabatter, men jag har lovat mig själv att inte ha bråttom. Det ska få ta sin lilla tid även om jag gärna hade sett det klart redan. Den roliga tiden är ju nu när man får planera och handla växter. Jag har försökt att flytta lite växter som inte stod så bra till i min lilla ändring av rabatterna. Lavendelplantorna närmst i bild ser inte allt för roliga ut efter sin flytt men jag har lovat att ge dom tid. Bredvid är det små plantor av koreansk plymspirea som jag är väldigt förtjust i.


 
I krukan står min dvärgsyren som doftar himmelskt just nu, den lilablå salvian är mainacht och den skulle jag vilja ha fler plantor av att sätta runt trädet som är ett glanskörsbär. Längst bak i bilden längs med stenarna står min gamla lavendel. Tre buxbomsklot har fått ta plats och till höger om dom två står många plantor av vit rudbeckia "alba".
 
Vad tycker ni, ska jag fortsätta med massor av mainacht på den lediga ytan eller jag ska sätta något helt annat och i så fall vad har ni för tips? Många tips önskas så jag inte missar något snyggt som sen ska klämmas in någonstans när det är färdigplanerat.

 
Salvia "mainacht"
 
Efter fredag blir det till att tillbringa lite mer tid hemma med mitt paket om foten. Främst så har jag massa funderingar på trädgården och de nya rabatterna, så det blir till att ta fram massa trädgårds böcker och sen ska jag mysa med Zelda i massor. Det får bli mycke lek och lydnad även om jag sitter på golvet så ska det tränas. Zelda svarar jätte bra på det vi har tränat med henne än så länge, hon är super duktig och jag längtar tills jag kan börja på Jeppe Strids hundägarskola, den är super.
 
 
Kram till er alla fina som tittar in till mig
Anna
 
 
 
 
 


6 kommentarer :

livetpålandet sa...

Varför inte årets perenn Daglilja?:)
Skapar volym,höjd och är gröna innan lavendeln . De kan sticka upp ur lavendeln och salvian tillsammans med rudbeckian. Många färger att välj mellan också, och snygga hela säsongen! Och lätta att gömma vårlökar under !/ annica

Anonym sa...

Så fint Anna. Jag tror att jag skulle sätta vita blommor där. Men vet inte riktigt vad. Men allt du gör blir jättefint. Förstår inte hur du kommer på allt. Igår var jag och köpte mig ett stort svart fat. Figuren hade jag innan. Lite ljus i och nu finns det vid dörren på ett svart bord. Blev så fint. Tack för alla goda idéer Anna.

Kram Eva i Skövde

Marianne sa...

hej varför inte gå vidare med den blåa färgen och så sommarblommor...dockkragen blommar hela sommaren eller rosenskära dubbelvit.

Rose-Marie sa...

Åhhhhhhhhhhhhhhh jag verkligen suger in allt det vackra du gör som man gör med en karamell man vill behålla riktigt riktigt länge :) ... Du är så himla duktig o är så kreativ och jag får mängder av idee´r trots att jag bara har en liten täppa utanför hyreshuset där jag bor ... men man kan göra så himla mycket även på liten yta o du ger mig så mycket inspiration ... Tack ... :)

annamariaelle sa...

Jag skulle fortsätta med salvan, det blir mer effekt av den också! Du har jättefint hos dig!

Mycket annat & lite betong sa...

Det blir jättefint i trädgården! Kul att göra om!
Jag skulle nog plantera mer av salvian. Snyggt när det är mycket av samma växt.
Så roligt att ni har en liten Zelda, här har det inte blivit någon ny hund än.

Kram Agneta