söndag 21 juli 2013

Månadens favoritväxt - juli

 
Änligen är det dags för den underbara lavendelen att blomma, för mig är det årets höjdpunkt i trädgården och min absoluta favorit växt i juli och mitt bidrag till månadens växt hos Anna Vattenkanna. Just nu finns det runt 60-70 plantor i min trädgård och fler kommer det att bli, tyvärr hade jag några som inte klarade vintern och med med de nya rabatterna så behövs det fyllas på ordentligt.
 
 
Ser ni plinten, här ska det snart bli en ny pergola och idag bär det av till byggvaruhuset för lite inköp av material. Min lavendel häck brer ut sig mer och mer för varje år och det är så härligt med de små sticklingarna som dyker upp lite överallt.
 
 
 
 
 
 
Rudbeckian har börjat slå ut och den är så fin tillsammans med lavendelen.
 
 
 
Jag gillar färgerna i denna nya rabatten, lavendel, rudbeckian som går vidare i salvian caradonna med sina mörka skaft och överblommade blommar som sitter kvar. Dom går mot det röda som sen går igenom i den japanska lönnen som lyfter upp och lyser så fint i rabatten.
Jag har klippt ner en del av mina överblommade salvia men tycker det är synd att ta allt då de  stänglarna ger en viss färg till rabatten.
 
 
 
 
Glöm inte att titta in hos Anna Vattenkanna för fler bidrag.
 
 
 
Hoppas du har en underbar söndag
 
Kram anna
 

6 kommentarer :

AnnaHelena sa...

Oj, så mycket lavendel du har!
Förstår att det är en stor favorit hos dig!

Kram // AH

Katarinas trädgård sa...

Jaaa, lavendel är storfavorit i juli! Och man kan inte ha för mycket, det syns tydligt hos dig!
Kommer du på tisdag?
Kram
Katarina

Kristinas oas sa...

Lavendel är underbart, doftar gott, omtyckt av insekterna och så den fina färgen, bra val! Kram Kristina (vars lavendelplantor också fick stryk i vintras)

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Lavendel är absolut en av mina favoriter också. Även min lavendel tog en del stryk i vintras, men har fyllt på med nya plantor i min lavendelrundel och hoppas den blir tät och fin igen!
Trevligt att hitta hit till din sida, återkommer!
Ha det gott!
/Katarina

Jenny sa...

Vilka härliga lavendelbilder du visar, jag älskar lavendel men den har inte velat trivas hos mig, har testat på olika ställen, men icke. Den vita rudbeckian däremot har jag, den är jättefin! Och vilka härliga detaljer i förra inlägget också, du har mycket fint!

Jenny

Anna Vattenkanna sa...

Hihi, du är allt en lavendeltoka du! Men jag håller med dig, den växten har ju allt. Färg, form och doft.

Kram