torsdag 3 oktober 2013

Skir skönhet...


 
Jag vet inte om ni kommer ihåg att jag tidigare har berättat att jag köpte en höstannemon när vi var i Danmark? och detta trots att jag lovat mig själv att inte köpa någon i år...nåja löften är väl till för att brytas när det inte gäller något mer allvarligt än att köpa en blomma eller inte. När jag såg denna skönheten som går vid namn "wild swan" så var jag helt enkelt såld. Super vacker med sina skira blad som hade lite ljus lila färg på baksidan och var vit i övrigt, helt i mina favorit färger.
 
 
Ikväll har Zelda och jag gått färdigt grundkursen hos Jepper Strid och jag längtar tills nästa kurs börjar. Jeppe har en hundägarskola och man får lära sig mycket om uppfostran och hur man tränar sin hund i såväl grupp som hemma. Det är så givande att man måste själv gå kursen för att förstå hur det känns när man har en lydig hund vid sin sida för att vi båda förstår varandra.
Zelda är mjuk och väldigt behaglig att jobba med och jag hoppas vi får ett positivt besked att vi kan fortsätta nästa steg på kursen om två veckor när hon på nytt ska röntga sina armbågar.
Bor du i omnejd av Veberöd där Jeppe håller till så lovar jag dig att du aldrig kommer ångra ditt beslut. Jeppe är sträng men rättvis och sparar inte på berömmet när du gör rätt.
 
 
Ha en underbar dag
Kram Anna
 
 
 
 
 
 
 
 
 


8 kommentarer :

Fagertun sa...

Det var en vakker anemone. Skjønner godt at du måtte ha den :) Jeg har aldri fått til høstanemoner jeg. Kanskje jeg bare har vært uheldig, eller er de vanskelige? I allefall står de høyt på ønskelista mi.

Livet på solsidan sa...

Visst är den vacker?
'Wild swan' köpte jag också (spontant) nu i höst. En STOR planta som delades direkt till två. Dubbelt så bra alltså :) Undrar om den sprider sig som de "vanliga" höstanemonerna. För i så fall lär jag ha massor redan nästa år. Vet du?

Jag har 'wild swan' under klematisen 'huldine' som också blommar nu med vita blommor med ljsulila strimmor på baksidan. De matchar perfekt!

Hoppas allt ordnar sig med vovven. Söta Zelda :)

Kram Tamara

Trädgården på Höjden... sa...

höstanemoner är verkligen ljuvliga - av alla de slag. förstår att du inte kunde stå emot ;-)
så höstfint du har fått i din trädgård
kram åsa

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag har tyvärr inte så bra erfarenhet av vita höst annemoner, varken att dom sprider sig så bra eller att det är så bra att plantera dom på hösten. Dom rosa visar på en helt annan växtkraft och verkar tåla de mesta.
Men vi håller tummarna att vi lyckas, jag tänker kanske sätta min kruka i växthuset eller förrådet med säckväv om.

Kram Anna

AnnaHelena sa...

Vilket fint foto på lilla Zelda där hon sitter så fint på den sista bilden!
Håller tummarna för att det går bra med hennes armbågar!

Kram // AH

Kristinas oas sa...

Så snygg! Förstår att du inte kunde låta bli. Ibland bara måste man ju... :) Kram Kristina

Marina sa...

Min bror åker många mil för att träna hos Jeppe och numera tror jag att han även jobbar lite för honom på någon utställning och liknande. Min bror har jakthundar och gillar Jeppe jättemycket.

Hoppas att allt går bra med Zelda.

Kram

Melody and M.E sa...

Så vackra bilder du bjuder på! Tack för en stunds njutning här! Jag bor ju inte så långt ifrån Jeppe och jag har grannar som gått hos honom med sin jaktlabrador, men jag tvivlar på att han vill ha mina bortskämda shih tzus som elever!
Önskar dig en skön helg!
KramM.E