torsdag 27 mars 2014

Zelda...

 
Vitsipporna är pågång....
 
Det är en underbar frihets känsla att bo nära skogen. Vilka underbara promenader man får och vilken kvalité tid man får tillsammans. Ibland går vi där och strossar runt och ibland är det bara bus som gäller. Hon har koll på mig, jag hinner knappt gömma mig bakom ett träd från jag hör henne i full galopp. Hon älskar att leka kurragömma.
Det blev inga goda besked hos ortopeden i förra veckan, Zeldas ena ben har inte blivit bra. Nu är det massor av sjukgymnastik som gäller och vi proppar i henne fullt av olika natur preparat som ska stimulera ledvätskan. Är det någon som har erfarenhet av nyponpulver till hundar? Just nu får hon ett ledfoder med grönläppad mussla och tillskott av seraquin. Någon som har fler tips så mottages dessa ytterst tacksamt. Så fort vädret tillåter är det massor med simning på schemat.
Tänk att man kan få två sjuka hundar på rad!! Tråkigt när man köper renrasiga hundar med stamtavla och fina föräldrar. Jag hoppas bara nu att vi får ha kvar vår lilla tjej så länge det går, ortopeden kunde inte säga någon tid.
 
Sviterna efter stormarna vi hade i höstas dröjer sig kvar... 

 
Skogen är full av ramslök och i år har jag lovat mig själv att jag ska prova göra något gott.
 
 
 
Ha en bra dag alla fina som tittar in
Kram Anna
 
 
 


5 kommentarer :

The Secret Garden sa...

Skittråkigt att det är på det sättet!
Jag har funderat på hur jag skulle tänka om det var en av mina hundar: så länge hunden kan stå på sina alla fyra ben och gå själv utan att halta sig "släpande" fram så skulle jag välja att inte fundera på problemet längre. Det är klart, att jag skulle försöka att få hunden att inte hoppa och överanstränga leden men annars så skulle det få bli vad det blir. (och naturligtvis göra som du gör, ge vad som krävs med sjukgymnastik och foder etc.)
Ja visst är det skittråkigt när man köper dyra fina hundar och lägger ner hela sin själ och hjärta för att få en bra hund under valptiden och unghundstiden och så dyker medfödda lömska fel upp som man inte kan göra något åt.

Kram på er!

Anna Vattenkanna sa...

Fina Zelda! Så tråkigt att hon inte är bra i benet, hoppas att mat, medicin och ett roligt hundliv hos er gör susen. Håller tummarna för att ni ska få rätsida på problemet.

Ramslökspesto är mitt tips!

Kram

Kristinas oas sa...

Så nedra trist att det inte blir bra med Zelda. Kan bara hålla tummarna att det i alla fall inte blir sämre.
Kram Kristina

Susihus sa...

Fyyyyyy va hemskt! Jag lider så med er och känner igen mig allt för väl. Bono testade nog allt, fiskpulver, glukosamin (köp för häst, billigare än för hund), nyponpulver, även en hyaluron 365 innehåller tuppkam. Den tyckte vi gav bra resultat.
Försök att hitta ett hundsim som ni kan åka till. Det gav ett helt otroligt bra resultat och Bono fullkomligt älskade det. Vi åkte till Blekinge hundsim, men ni lär säkert ha något i Skåne. Men försök att hitta där de får simma istället för waterwalk, för det ger inte alls samma sak, tyckte vi i alla fall. Håller alla tummar och tassar jag kan för er. KRAM

Lotta sa...

Tråkigt med Zelda! Har ni provat MSM? det är organiskt svavel, som är en av kroppens viktigaste byggstenar. Har väldigt god effekt vid besvär i leder och ligament. Fungerar på såväl människor som djur, och kan tas i höga doser. Kan inte bli "för mycket", för eventuellt överskott kissas ut. Kanske värt att prova? Finns att köpa på Botique Dermonie i Staffanstorp.

Lycka till med "voffsingen"!
/Lotta