torsdag 24 april 2014

Agapantus flytt...

 
Min stora agapantus som varje sommar blommar med 30-40 stänglar, har flyttat :)  Zink krukan som den har haft som hem i 8-10 år har totalt rostat sönder i botten. När krukan flytttade ut från förrådet till växthuset för runt 1½-2 månader sedan, släppte hela bottnen och ut kom en flod av leca kulor.....så nu fanns det inget val än att låta denna gigant bli delad och flytta till nya krukor. Det blev två mindre och en lite större, nu hoppas jag bara att den inte har tagit för stor skada och bjuder på sin fina blomning ändå till sommaren. Agapantusen trivs med att stå trångt och gillar inte att bli omskolad till ny kruka för ofta, men nog kan man väl inte säga att det blir ofta om det är vart 8-10 år?
 
 
Min snälla make fick hjälpa mig och klippa upp den gamla zinkkrukan och sen sågade han itu blomman för minsta skada, smart. Så snabbt och lätt blev en till tre.
 
Under vintern förvarar jag mina afrikasliljor i förrådet som är kallt men frostfritt.
 
 
Ha en härlig dag alla fina
Kram Anna
 
 
 
 


2 kommentarer :

Jenny sa...

Det är nog lagom ofta det ;)

Lycka till med dina nya, jag har haft en och den blommade första året sen strejkade den i säkert tre år, för stor kruka kan den verkligen inte ha haft, men i höstas "glömde" jag ta in den så nu har jag ingen. Kanske skaffar en ny, de är himla fina!

/Jenny

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Gillar agaphantus, oj så många stänglar på samma.
Lycka till med de "nya" .
Kram Ewa :)