fredag 25 april 2014

Härliga vår, äntligen är du här!

 
Att det äntligen är vår går inte att ta miste på, ialla fall inte här hemma i Skåne. Det gröna börjar frodas i alla växter från kiwi till ligusterhäcken som för övrigt ska vara grön på vintern, men inte är det.
Just denna vår är jag mest spänd på hur mina 100 queen of night kommer bli i den nya rabatten, blev det för många eller är jag tråkig som bara har en färg? Ska jag lägga till lite vita till hösten?
För övrigt är jag lite orolig att det inte är queen of night som står där!!! Dom ser inte ut som mina andra, det kommer massor av små knoppar runt omkring  och jag har räknat att det kommer bli över 200 blommande knoppar som snart slår ut. Brukar verkligen denna sorten göra så här?
  
I år har jag för första gången satt tulpaner i krukor och det ska bli så spännande att se hur det blir. I just dessa två har jag helt glömt vilken sort jag har satt så det får bli en överraskning...hur senil får man bli? Får nog ta och leta här på bloggen...hihihihi
 
 
Vill ni läsa om fler fina bidrag om "våren hos mig" så kan ni göra det här.
 
Ha en härlig fredag
Kram Anna

10 kommentarer :

Ninnis sa...

Underbara bilder....=)
Jag hoppas att du har bättre tur med tulpaner än vad jag har....för min lila dröm sprack och blev julröd....helt fel där jag planterat dom....=(

Trevlig helg !

Kram Ninni

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilket maffigt tulpanhav! Det var några år sedan jag hade Queen of night, kommer inte ihåg hur den gjorde:) Men den blev rätt hög har jag för mig.
Kram Maria

Ellinor Häggström sa...

Det kommer bli så läckert när tulpanerna slår ut! Jag håller tummarna för att det blir precis som du vill. :-)

Ha en fin helg

Rost och rädisor sa...

Har ingen erfarehet av tulpaner över huvud taget, knappt, för här tar rådjuren det mesta. Det ser hur som helst väldigt maffigt ut. Kan väl inte bli annat än fantastiskt!

Trevlig helg
/Anette

Mejrams! sa...

Hur som helst, kommer det att bli en fantastisk syn med 200 blommande tulpaner. Men du, visst har ni väl sommar rent meteorologiskt? Hörde nämligen på nyheterna att sommaren har kommit till Skåne och delar av Blekinge. Ha en riktigt fin fredag!/Merja

Godastunder-tokigaidéer sa...

Du kan ha helt rätt Merja, rapsen blommar så absolut kan vi nästan säga sommar.

Kram Anna

Anonym sa...

Hej Anna!
Härliga bilder och vad skönt att sommaren är på väg. Vad är det för fint litet träd i krukan bakom tulpankrukorna? En lönn?
Trevlig helg!

/Åsa

Kristinas oas sa...

Satte också Queen of Night i höstas, mina kommer också med flera knoppar - inte riktigt så jag tänkt mig. Hoppas det blir bra när de slår ut.
Härligt med försommar redan annars! :)
Kram Kristina

Godastunder-tokigaidéer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marina sa...

Oj så många tulpaner! Kommer bli så fint.

Kram