lördag 19 april 2014

Myrten flytt..

 
Nu har mina myrten fått flytta ut i ett skuggat och lite skyddat läge. Skönt att ha dom hemma igen :)
Dom är så vackra tillsammans min lilla samling som har fått ett tillskott i år av en ny som fortfarande står kvar inne men som säkert få flytta ut under dagen. Vissa behöver nya krukor och andra lite extra omsorg.

 
Förra helgen när jag var på Flyinge plantskola så fick jag denna enkla låda med hem, jag frågade personalen om jag fick köpa en och då var svaret att jag gärna fick en. Här ska det samlas goda kryddor som vi ofta använder i vår matlagning.
 
 
För den delen så blir det nog en tur till Flyinge plantskola idag igen för planeran fortskrider här hemma och jag behöver ta en tur runt träden igen för jag fick aldrig med något hem förra helgen, kanska är det dags idag. Jag har svårt för att bestämma mig för vilket det blir och den jag helst vill ha kostade på tok för mycket.
Nu undrar ni säkert vad det var..... En uppstammad vit magnolia som var rätt så stor för sådär 3500 kr
Men drömma kan man ju göra :)
 
 
Ha ne härlig dag, här njuter vi i solen
Kram Anna
 
 
 
 
 
 
 


7 kommentarer :

Sylvia sa...

Jag har en Myrten men den ser inte pigg ut. Önskar att jag visste hur de ska tas hand om. Kanske kan få tips från dig?
Ha en fortsatt skön helg!

Jenny sa...

Smakar det så kostar det, ja om man visste att trädet skulle må bra och trivas i mååååånga år kunde man ju slå till direkt. Härliga myrten!

/Jenny

Anonym sa...

Hej!
Nu vet jag inte hur stort träd du vill ha, men varför inte ett Epålett-träd?? Magnifikt och lite ovanligt. Finns att köpa i Linders plantskola: http://lindersplantskola.se/sortiment/?vaxtsok=Epålett&zon=&etikett=
Lycka till! /Björn

Snäckskalsdalen. sa...

Myrten kan jag inte, men dina är så jättefina och söta. Jag har iofs en myrten men jag vet inte riktigt hur den mår!
Agneta kram

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag är långt ifrån en expert men dom verkar trivas. När dom en gång har fått komma ut så får dom aldrig flytta in i stug värmen igen, det blir för varmt. Om man har något mellan ting som ett uterum där man har lite svalt. Mina flyttar in i mammas uterum och där trivs dom bra.

Tack för tipset Björ, jag ska genast kolla upp vad det är för träd. :)
Kram Anna

Anonym sa...

Det finns fler än jag som gillar epåletträd: http://gardener.blogg.se/2009/february/dagens-vaxt-epalettrad.html
/Björn

Photo by Maria sa...

Drömma får man och gratis är det, men ibland vill man ju drömmar skall slå in med så det hoppas jag din gör en dag så ett sådant magnoliaträd blir ditt =)

Kram Mia