söndag 20 april 2014

Nu händer det grejer..

 
 
Förra sommaren planterade jag två blåregn och båda har klarat vintern, kanske tur vi hade en mild vinter. Båda står planterade vid den nya pergolan på framsidan och jag längtar tills jag får se klasarna med blommor hänga på rad :)
 
 
 
Som här i japan....

 
Snart står mitt silverpäron i blom och det är första gången för mig i min egen trädgård :) Så fort det har blommat färdigt så ska det toppas så det får mer höjd.
 
Nu bär det av ut i trädgården, i alla fall så gott det går.... ett trasig knä gör sig påmint, allergi med rinnande ögon och kliande näsa men vad gör väl det. Maken finns med och jag kan peka och han gör...hihihi, inte riktigt så men han är min hjälp hela dagen och då brukar det gå undan.
 
 
Ha det gott alla fina
Kram Anna
 
 
 


9 kommentarer :

AnnaHelena sa...

Förlåt en kanske korkad fråga; men hur toppar du ditt Silverpäron? Jag har ett litet träd i min trädgård som jag planterade för ett och ett halvt år sedan. Det kommer att blomma på en (1) kvist i år. Borde jag klippa det på något sätt...?

Kram // AH

It's me sa...

Happy easter darling !!!...love from me....xxx !

Jenny sa...

Så himla vackert med blåregn!

/Jenny

Isas Trädgård sa...

Åhh så härligt med blåregn förstår att du ser fram mot när det blommar !
Har funderat på blåregn i växthuset men jag tror det kan bli för stort till slut även om det är 4 meter till nock i växthuset.
Så kul att ditt silverpäron blommar - jag satt 3 st i fjol och går i spänd förväntan på att bladen skall slå ut - visste inte att det blommade också!
Ha det så gott och var rädd om dig i trädgården !
Kram/Isa

Anonym sa...

Blåregn är underbart! Vilken Japan bild!

Isas Trädgård sa...

Hej igen !

Nu har jag varit ut och granskat mina träd och banne mig kommer det inte en liten blomma på ett av träden - jätteroligt !
/Isa

Ellinor Häggström sa...

Så roligt att blåregnet har klarat sig! Snart kan du gå under de blå blomkaskaderna. :-)
Må så gott

Marina sa...

Blåregn är ju så himla fint! Fåglarna brukar gilla våra blomknoppar. Hoppas de låter dem vara i år.

Kram

Anonym sa...

Hej!

En granne till mig ville inte ha sitt blåregn så jag fick det mot att vi själva grävde upp det själva Var inte lätt rötterna växte neråt, slet som bara den gjorde gubben tillslut fick han hugga rötterna rätt av. Trodde att det aldrig skulle bli något av det. Något vackrare fick man leta efter i vår trädgård sådan behandling spelade tydligen ingen roll. Blommade först en gång tidigt sen en blomning senare varje sommar Andra blomningen något mindre än första
Skånska Barbro