Steg
1, botten:
50
g smör
15 st digestivekex
Smält
smöret. Krossa digestivekexen och blanda med smöret.
Tryck
ut kexblandningen i en springform.
Steg
2, fyllningen:
3
ägg
200
g färskost
1
dl strösocker
3
dl vispgrädde
2 dubbel dajm, hackas
1
brk karamelliserad mjölk (koka burken i 2 timmar i vatten , burken ska vara täckt med vatten hela tiden)
Separera
äggulorna och äggvitorna i två olika bunkar.Vispa
för hand ihop äggulorna med färskosten och strösockret.Vispa
i en annan bunken upp grädden ganska hårt.Vänd
ner grädden i färskostsmeten.
Vispa
äggvitorna till ett hårt skum.(när
du kan vända bunken upp och ner och skummet stannar kvar är det klart)Vänd
ner äggvitorna i färskostsmeten. Bred
ut blandningen på kexbotten.
Klicka
ut karamelliserad mjölk på färskostsmeten. Dra försiktigt med en gaffel genom
smeten. Den karamelliserade mjölken ska fördelas som tjocka kolastrimmor i
hela cheesecaken. (var försiktig med detta moment, den karamelliserade
mjölken ska inte lösas upp av smeten) Ställ cheesecaken i
frysen i 6 timmar eller längre! Låt tina ca 30 min innan servering. Receptet har jag lånat hos Madam Edit med lite små ändringar:) som dajmet....
Ha en härlig lördag
Kram Anna
6 kommentarer :
Mums, ska absolut testas. Jag tror man kan köpa färdig karamelliserad mjölk nu, det underlättar! Glad vår och tack för att du delade. /Lotta
Det låter smaskens. Ska spara detta recept. Tack ! :)
tack för receptet, kakan ser läckra !!! en vacker helg önskar angie från Tyskland
Ett ord...MUMS!!! Jag kommer inte att komma i baddräkten efter alla dina goda recept ha ha!
Kram till dig,
Titti
Men jösses så gott, här sitter jag och är sugen och inga ingredienser har jag hemma! Får ta mig ett knäckebröd!
Agneta kram
Men åh så gott - den ska absolut göras i helgen :-)
Skicka en kommentar