lördag 14 mars 2015

Fredags eller lördags mys...


Steg 1, botten:
50 g smör
15 st digestivekex

Smält smöret. Krossa digestivekexen och blanda med smöret.
Tryck ut kexblandningen i en springform.

Steg 2, fyllningen:
3 ägg
200 g färskost
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 dubbel dajm, hackas
1 brk karamelliserad mjölk (koka burken i 2 timmar i vatten , burken ska vara täckt med vatten hela tiden)

Separera äggulorna och äggvitorna i två olika bunkar.Vispa för hand ihop äggulorna med färskosten och strösockret.Vispa i en annan bunken upp grädden ganska hårt.Vänd ner grädden i färskostsmeten.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.(när du kan vända bunken upp och ner och skummet stannar kvar är det klart)Vänd ner äggvitorna i färskostsmeten. Bred ut blandningen på kexbotten.

Klicka ut karamelliserad mjölk på färskostsmeten. Dra försiktigt med en gaffel genom smeten. Den karamelliserade mjölken ska fördelas som tjocka kolastrimmor i hela cheesecaken. (var försiktig med detta moment, den karamelliserade mjölken ska inte lösas upp av smeten) Ställ cheesecaken i frysen i 6 timmar eller längre! Låt tina ca 30 min innan servering. Receptet har jag lånat hos Madam Edit med lite små ändringar:) som dajmet....


Ha en härlig lördag
Kram Anna





6 kommentarer :

Lotta sa...

Mums, ska absolut testas. Jag tror man kan köpa färdig karamelliserad mjölk nu, det underlättar! Glad vår och tack för att du delade. /Lotta

Helt enkelt hemma hos mig sa...

Det låter smaskens. Ska spara detta recept. Tack ! :)

angie sa...

tack för receptet, kakan ser läckra !!! en vacker helg önskar angie från Tyskland

HWIT BLOGG sa...

Ett ord...MUMS!!! Jag kommer inte att komma i baddräkten efter alla dina goda recept ha ha!
Kram till dig,
Titti

Snäckskalsdalen. sa...

Men jösses så gott, här sitter jag och är sugen och inga ingredienser har jag hemma! Får ta mig ett knäckebröd!
Agneta kram

Sanna-Marie sa...

Men åh så gott - den ska absolut göras i helgen :-)