onsdag 20 januari 2010

Dåligt samvete.......I skåne har vi verkligen fått känna på vinter i år, vi har haft snö och minusgrader sedan innan jul och jag vet inte när detta hände sist. Bilderna på mitt växthus som är min stora passion på sommaren är tagna strax innan jul. Vi hade minus grader och man trodde att det var ungefär vad vi skulle få i vit jul här i Skåne, men tjo vad fel man kan ha.........

Jag måste säga att det här med boggar är helt underbart, det är som att få en ny trådgårds eller heminrednings tidning hem i brevlådan varje dag. I kväll har jag hittat flera ny jätte härliga bloggar.  Det enda negativa om man nu får säga så är att jag varje kväll sitter med min laptop i soffan och tiden bara försvinner men sitter framför tv bara för att hålla min make sällskap.


Den här bilden är till Hanna på http://hannashantverk.blogspot.com/  det är mini kiwi som jag odlar i min trädgård. Fick dessa fyra förra sommaren och tyvärr de enda som kommit än så länge. Håller tummarna att det ska bli många i sommar.....

Kram Anna

7 kommentarer :

Marie sa...

Jösses, odlar du KIWI?? Mamma Mia, det var imponerande. Jag lyckas ganska bra med kvickrot och kirskål i min trädgård, men det är väl i stort sett allt... :)

Linda i Lönnbacka sa...

Vad kul det måste vara med ett eget växthus! Fantastiskt tycker jag att du lyckats få några kiwi frukter överhuvudtaget, hoppas det blir fler i år!

Känner igen mig i det dåliga samvetet...
Men det är ju såå kul med alla fantastiska bloggar, och nästan varje dag hittar man någon ny spännande. Sedan jag började blogga har jag tittat på tv betydligt mindre

Nu tänkte jag börja spana lite på trädgårdsbloggar inför våren och vår anläggning av trädgården :)

Vad snygga dina betongurnor var!

Kram kram

Emmas utsikt sa...

Härligt med minikiwi! Only in Skåne - tror jag.
Blogging är ju lite tidsslukande, jag försöker att begränsa mig lite nu. Man kan ju inte läsa ALLA tidningarna på hyllan liksom. ;)

Stor kram!
Emma

Lilla Provence sa...

Hej:)
så kul med en ny blogg:)
Och så bor du i Skåne:) underbart jag älskar skåne. vi var faktiskt och tittade på hus där i somras men d blev inget av det:( kanske i framtiden.
Du frågar mig om stjärnorna, och du är inte ensam kan jag säga:) Jag har fått förfrågningar i över 1 års tid...jättekul OM jag bara kunde hjälpa dig. Jag säger som jag sagt till dom andra. Jag fick dom i "present" på alla hjärtans dag av min man, som är dataingenjör/programerare. Jag frågade han hur han fått dit dom o han sa följande. Det tog mig en hel dag(o då kan jag detta litegrann iaf) och det skulle inte vara möjligt att skriva ner det,,,helt enkelt tyckte han det var jobbigt. Sen vet jag att många som verkligen kan detta har försökt och inte fått dit dom,,,jag lovar kunde jag så skulle jag hjälpa dig. Det finns en sida http://fixa-din.blogspot.com/2009/07/publicera-storre-foton-for-tex.html som har massvis med tips o ideer. Kan hända du hittar stjärnorna där, för där finns massor om du bara klickar vidare. Hoppas du fick lite hjälp iaf. Ha en fortsatt trevlig vecka
Kram Sari
på återssende:)

Hanna sa...

Oj, en bild bara till mig :D Tack!
Dom såg mumsiga ut! Jag provade aldrig skära i den enda jag hann smaka av våra minikiwin. Slurp sa det bara så va den borta, haha!
Tror det va tre frukter på den, men fåglarna hann nog före till dom två första :(
Men du har väl haft dina i några år, såg så stora ut.. själva växten alltså. Mina har knappt kommit upp till toppen på rosenbågen där jag har dom.
Ja, vi får hålla tummarna för STOR skörd till sommaren :)

Du har ett (nästan iaf) likadant växthus som mig, vi har mycket gemensamt i hus o hem verkar det som :P
Betongkrukorna va jättefina!

Ha'de! Kram

Limetwig sa...

Visst är bloggandet underbart :D Lite irriterad varje gång något kommer mellan mig och kvällens bloggstund...Vad hr hänt? EÄr det nån som kommenterat? Hur många? Underbart med många nya bekantskaper och alla med samma intressen... UNDERBART!

Jag har nåt till dig hos mig...

Ha det bäst! Åse

Hanna sa...

Halloj!
I mitt växthus hade jag det vanliga; gurka, tomat, paprika, chili... en vindruvsplanta fick stå därinne ett tag, djungelgurka, physalis, fikon, indianmynta, afrikansk oregano, några blommor...
Frön brukar jag inte driva upp hemma, jag brukar jobba på en handelsträdgård så jag har köpt färdigdrivet där.
Jag fick växthuset förra våren, så det va första året :)
Det är så litet så jag märkte att växterna inte trivdes lika bra som de brukar göra inne på altanen där vi har inglasat. Får se vad jag odlar i år.
Om du klickar på 'växthus' under 'etiketter' på höger sida på min blogg så kan du se alla inlägg därifrån.

Du ser ut att ha rikigt mysigt därinne med bord och hyllor... vad odlar du för nåt i växthuset?
Där i skåne kan man ju övervintra växterna därinne oxå, funkar inte så bra här i norrland :(
Visa gärna lite bilder från växthuset och trädgården... i sommarskrud :P

Ha d gott i helgen!
Kram Hanna