söndag 7 mars 2010

Växthus längtan.......I går blev det storstädning i mitt lilla växthus, solen sken och i växhuset hade jag 20 grader, härligt.....
Tyvärr ville tiden inte räcka till i höstas och rensningen efter gamla plantor blev inte av, så det är bara att "bita i det sura äpplet" som man säger och ta tag i det........men av någon konstig anledning var det riktigt roligt. Jag har längtat ut i trädgården så man blir väl glad för det lilla man kan göra.


Under vintern samlar jag ihop alla mina krukväxter från trädgården och vinterförvara de i växhuset. De bruna partierna i singeln är hemtrevnad som jag satt, den blir brun och tråkig på vintern men kommer som en jättefin kudde till sommaren.


På det lilla bordet har jag små plantor som jag håller på att driva upp och små skott av lite olika växter. På ena långsidan har min man hjälpt mig att sätta upp ett armerings nät som slang gurkorna får klättra på.

Dessa tre är är fyndade på loppis.
I dag har vädret varit fint men lite soldis, solen försöker komma igenom och den lyckas en hel del. Tack och lov, jag tycker att på bara några dagar har man piggnat till, jag orkar mycket mer. Kanske krafterna har börjat fyllas på på nytt?
I helgen har jag bara varit ledig och njutit av att gå och plocka lite överallt här hemma och i trädgården, då trivs jag som allra bäst. Gud vad livet är härligt.

Kram på er och ha en skön söndag kväll
Kram Anna  

11 kommentarer :

Skoogstrollet sa...

Vad kul att få se ditt växthus, här är det ju ännu bara en dröm. Vi får se om det blir verklighet till sommaren ... jag hoppas det i alla fall.

Limetwig sa...

Det ser så mysigt ut med växthus... men jag hade tagit död på allt där inne så därför har vi avskrivit det här hemma. Va fint ni har det hos er. Gillar spegeln skarpt! Ha det bäst! Åse
Oh förresten idag är det tungt, sugen på allt men nej skam den som ger sig! -3 kilo denna veckan. Ska försöka komma ut och promenera mer nu när snön försvinner mer och mer!En vecka till med soppa till alla mål... Hur går det själv?

Cilla sa...

Först & främst Tusen Tack snälla rara för awarden!! & sedan ville jag bara säga sååå fint ni har det och vilket ljuvligt växthus!!
Jätte fina bilder!!
Ha det bäst du rara & en mysig kväll till dig!!
Kram Cilla

Linda i Lönnbacka sa...

Vilket härligt stort växthus du har, och så vackert med de skira gardinerna och fint med gången i mitten! Måste vara så himla kul att ha ett växthus där man kan driva upp plantor och vara kreativ! :)

Idag när vi körde hem från loppisen såg vi ett växthus ganska stort likt ditt som hade rasat sönder av all snö. Så skatta dig lycklig att ditt hållt denna vargavintern!!

Varma kramar
Linda

Mycket annat & lite betong sa...

Hej Anna!
Jag har inte tackat ordentligt för awarden jag fick av dig. Jag blev jätteglad men samtidigt lite förskräckt för jag visste inte riktigt hur jag skulle göra. Men nu tror jag att jag har gjort allt.
Vad roligt det är med växthus, vi åt lunch där idag. Jag städade inte heller i höstas som jag brukar.

Tack och hälsningar
Agneta

House number 15 sa...

Vad mysigt med ett växthus! Ditt ser stort ut, där får du plats med många olika odlingar som du sen kan sitta njuta av. På min önskelista finns ett växthus men när den går i uppfyllelse...

Ha det gott/C

Cilla sa...

Godkväll!! Ville bara säga att jag såg precis att du ville följa min blogg. Åååå vad glad jag blev och jag följer mer än gärna din med och har nu lagt till mig hos dig med!!
Ha det bäst du rara ;0)

mostermia sa...

Jättefint växthus skulle också vilja ha ett sånt! Förstår att du längtar...
Mia

Mitt Stugliv sa...

Hejhej Anna!

Vilket växthus, lyckans dej. Jag vill också ha ett men får snällt vänta för det ska först byggas gäststuga. Du är så duktig och ordningssam, det ser väldigt trevligt ut i ditt växthus och jag kan tänka mej hur det ser ut i prunkande blomm.

Det funkade med tiden. Tack Anna.

Ha det fint
KramKram
LOtta

Vita rosor och förgätmigej sa...

Åååååhhh! Jag får nästan ont i hjärtat när jag tänker på att snart kommer sommaren att vara här! Måste sätta lite tomater idag känner jag...
Kram/ Anna

Hanna sa...

Hej Anna!
Vad härligt att få börja fixa i växthuset! 20 grader varmt, gud vad skönt :)
Vad fint du har därinne!

Ha d gott!
Kram Hanna