torsdag 23 september 2010

Ljung, mossa och en korg......

.....så vips så blev det klart...Nä det var väl inte hela sanningen för Alvin den lille rackaren tyckte att han skulle hjälpa till med mossan så när jag satte dit den så tog han bort den....så man kan väl säga att det tog en stund att få den klar.En ny kruka att ha vid entrén men så långt kom den inte igår, i dag ska det flyttas runt krukor i trädgården så allt finner sin plats. Här kom det med en bild på den lilla nya rabatten som inte är klar än men det ska den bli innan helgen.
I går hade maken och jag långa diskussioner om hur man ska göra när man fotograferar när det är mörkt ute....man kan väl säga så att jag är inte speciellt intresserad det ska bara bli bra. Han försökte förklara alt med slutar tider och iso och ja gud vet vad allt hette. Då bad jag honom bara snällt men var vid det laget rätt så otålig, ställ bara in skiten (förlåt ordvalet) så jag kan ta lite bilder i trädgården och att ljuset inte bara blir en prick......Japp otålig är nog förnamnet....min snälle make har varit i väg och köpt ett stativ bara för att jag skulle kunna ta lite nattbilder. Tack älskling. Om jag säger som så, så förstår jag övning ger färdighet men mitt tålamod får sig några ordentliga prövningar.
Precis som inomhus så gillar jag att även utom hus tända en massa levande ljus. Det skapar en så härlig och mysig stämning och ännu mer nu när hösten står runt knuten.
 

Mer bilder kommer kanske i morgon.....får se om tålamodet är bättre ikväll....eller jag kanske ska säga att maken ska ha bättre tålamod med mig.....hahaha.

Ha en härlig torsdag
Kram Anna

13 kommentarer :

Anonym sa...

b e a u t i f u l ! ! !
Kisses.

Almbacken sa...

Korgen blev underbar!!!!

Hi, hi, hi, jag skrattar gott och tänker att det kanske är mig du beskriver:o). Känner så väl igen det där och jag håller helt med dit, det ska bara funka, snabbt och lätt. Intressant med stativet....

Kram Maria

Almbacken sa...

Korgen blev underbar!!!!

Hi, hi, hi, jag skrattar gott och tänker att det kanske är mig du beskriver:o). Känner så väl igen det där och jag håller helt med dit, det ska bara funka, snabbt och lätt. Intressant med stativet....

Kram Maria

Sophia Callmer sa...

Vad fint det blev i korgen!
Att plåta i mörker är inte jättelätt, och även om det kan vara bökigt med slutartider och iso tal så ger det resultat.
Så hur tråkigt det än låter öva mera..
kram!

Annelie sa...

Åhh, så vacker den blev korgen.
Låter som om du slösade allt tålamod på Alvin och inte hade något kvar till stackars maken.
Känner dock precis igen mig. Man är redo att göra något och vill få det gjort fort. Inte vill man sitta och lyssna på någon lektion om iso och slutningstider. Nää, du var ju redo att ta kort just då.
Fina kort blev det i alla fall.

Kram

Annelie

Annelie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Charlotte sa...

Haha..... ja du Anna..... Visst vill man bara att det ska fungera.... Är också så där novis när det gäller alla sorters inställningar på kameran... Vill bara att det ska bli bra... och fota i skymning/mörker är inte lätt.... Skulle verkligen behöva lära mig lite grann i alla fall hur man kan justera för att det ska bli bättre än när man inte gör det..... Tur du har en make som verkar veta ett och annat om fotografering..... Bilderna blev jättefina....!!! Det är så mysigt att tända upp i trädgården... håller helt med dig där.... Är nästan manisk i perioder......

Din korg med mossa och ljung blev jättefin.... Det är så fint att klä in nätkorgar med mossa.....

Kram Charlotte

Nattmia sa...

Bilderna blev ju bra.. Ser så mysigt ut med alla ljuspunkter ute..
Och korgen.. Åh vad fin den blev..

Kram Mia

Scilla sa...

Mörkerbilderna är jättefina! Korgen blev fantastisk! (Jag har också små "hjälpredor" så jag förstår precis det där att fixa med projekt ihop med barnen... Ett steg framåt och två steg bakåt - men till sist blir det klart!)

trevlig kväll!

Katarina sa...

Det ser jättefint ut alltihop! Sådana bilder vill jag också ta! Får nog anmäla mig till fotokurs, men jag blir nog också så där trött när de börjar förklara slutartider och sånt, det ska ju bara fungera utan att man behöver anstränga sig!!! Min granne drev ett företag som hette Allédesign som tillverkade sådana x-pallar som du efterlyste, du kan ringa och fråga om hon har några kvar, hon heter Görel Hansson och har tel 046-211 92 87. /Katarina

Limetwig sa...

Oh så fin korgen blev med mossan! Kvällsbilderna blev också bra :) Men varför ska man kunna allt?Ibland kan det va bra att lejja ut arbete också :))
Ha det bäst! Åse

Annika Christensen sa...

Så fint och alldeles underbart.
Var har du köpt korgarna?
Ses och hörs på mejlen

Kram
Annika

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Så ljuvligt det är med tända ljus i trädgården, jag njuter själv av att tända upp lite och gå runt och njuta av den lyxiga känslan:-)

Ha det finT! Stor kram H.