fredag 1 oktober 2010

Tänk om det vore..........fredag hela veckan...gud så härligt. Att få ha ledigheten och avkoppling framför sig. I helgen känner jag att jag är helt ledig fast det står en del på min lista att göra.... i morgon har jag lovat mamma att vi ska åka till Gårdstånga boställe och kolla in vad hon har för höst inspiration och det brukar inte vara några problem, tvärtom det en massa ny inspiration. I helgen ska jag lägga ner en massa tid på Alvin, känner mig så skyldig när jag går och jobbar på morgonen så han ska få en massa tid och vi håller på och övar in ett trick till på tisdag då det är dags att visa upp läxan vi har på valpkursen. Maken har redan lärt honom ett men jag vill också lära honom mitt (som ni ska få se någon bild på om jag lyckas). Är det någon som har något roligt tips att lära vår lille vän så mottages detta varmt.
I sommar har mitt ormgräs vuxit helt otroligt och det får det gärna göra. Är det någon som vet om jag kan anv frökapslarna och så dom? Ska jag torka dom först eller det är bara att sätta ner i jorden eller det blir till att dela plantan om jag ska har någon chans att föröka dom? Med tanke på vad dom kostar så hade det varit roligt att själv kunna föröka sitt plant utbud...

På söndag har vi bokat in släp och vår häck på baksidan som är ca 15 m lång och har stått där i  37 år ska ner. Vi ska såga ner den och sen under veckan kommer en kille med en mindre grävmaskin och tar upp alla stubbarna, skönt. Vi har grävt upp stubbar vad vi ska i vår trädgård så nu är det nog. Sen ska det påbörjas att bygga ett plank. Vår baksida idag är inte speciellt roligt men det ska det ändras på......dock kommer vi väl inte att hinna så mycket här under hösten men vi hoppas att planket ska komma på plats. Sen får vi se hur vår japansk inspirerande baksida ska börja ta form. Ett trädäck ska läggas och ett utomhus spa ska komma på plats och men massa annat som cirkulerar runt i mitt huvud. Men det kommer mer om detta under resans gång.

Tack för att du tittar in och förgyller min dag
Ha en härlig fredag

Kram Anna11 kommentarer :

The Secret Garden sa...

Vad roligt att gå valpkurs!! Ja det har ju blivit en del såna genom åren. Och andra lydnadskurser. Gick upp till tävlingslydnad men slutade faktiskt den kursen. Tyckte inte att det passade en levnadsglad och busig labrador, ville inte ta bort busigheten så jag slutade på stående fot, så att säga, eller kanske man ska säga stående tass.. :)

Ett enkelt trix är att sitta och tacka med tassen när man får något, godis eller leksak. Ett annat trixs är att ta en godis i handen, knyta båda nävarna hålla in dem bakom ryggen och sedan, vips, hålla fram dem framför hunden igen så får den visa i vilken hand godiset ligger. För att underlätta för hunden ( och för att det ska se extra proffsigt ut) se till att bara ta i godiset med den ena handen... annars luktar det ju godis om båda händerna. Godis = ost. Alla mina labbar har varit tokiga i ost och så luktar det rejält i en hundnos.

Lycka till!

Anonym sa...

Jeg har en 8 år gammel rottweiler-tik og hun er trent opp til å sitte, lukte på plånbok/bilnøkler/etc. Så må hun bli sittende og vente mens vi gjemmer objektet. Vi går tilbake og gir kommando "søk", og da får hun snuse rundt og finne det vi har gjemt. I starten var det veldig lett (noen meter unna, og synlig), nå er det avansert ( i andre rom bak hyller/ under matter/på piano). I starten fikk hun godis når hun fant tingen, nå må hun finne og bringe den tilbake til oss før hun får belønning. Dette fungerer både ute og inne, og vår hund elsker oppmerksomheten hun får når hun viser sine kunster.
Lykke til!
Hilde

Madame C sa...

Oj, oj, här var det planer minsann. STOOORAAA planer. Underbart och härligt!!!
Ha en riktigt skön helg,
Charlotta

Scilla sa...

Va kul med valpkurs! Min mormors hund kunde ligga still med en godis på mosen tills man sa att "nu vår du ta den". Då fög hon upp och tog den i luften.... Kul, men lite överkurs för e valp tror jag...

Kram,
Stina

Katarina sa...

Oj, vilket projekt ni har på gång, att ta bort lång häck och bygga plank, ska bli spännande att få höra och se mer om det! Jag har inte provat att fröså ormskägget, jag har nog problem med att övervintra det, hur gör du? Har du det i växthuset eller ute? Mina överlever vintern men de ser inte jättepigga ut på våren. Trevlig helg!
Kram
Katarina
PS Jag mailar om besök, är dock inte hemma denna helgen. DS

Lone sa...

Kære Anna.
Vil bare lige fortælle at din blog er på min TOP 10 ynglings liste denne måned. Ha' en fantastisk weekend.
Kh Lone

Susihus sa...

Va roligt med valpkurs, det finns massor av trick, rulla runt, spela död, korvapportering gör alltid succe. Låter härligt med lite trädgårxdsplaner. Ja new york vid jul är underbart och helt galet. Ha en ljuvlig helg
Kram

Annika Christensen sa...

ja fredagar är underbara... och lördagar och söndagar och tisdagar.
Tisdagar är bra för det är det längst till måndag..
Ha det gott
Annika

prästgårdseva sa...

Hej Anna!
Jag har tittat in hos dig tidigare men allt för sällan och kort och nu blev det ännu ett alldeles för kort besök. Men jag har sett mycket som jag gillat, så jag kommer tillbaka.
Nu ville jag i alla fall bara kort berätta, att jag har ormskägget i min trädgård. En liten tuss hemburen från England för många år sedan men nu ett rejält bestånd. Det är faktiskt en av få växter, som överlevde åratal av total vanvård. Så den har inga problem med härdighet och uppenbarligen inga (stora)krav på omvårdnad. Hos mig är den alltså planterad i jorden (i total skugga under en buske) och har spritt sig kraftigt med utlöpare.
Lycka till med 'cirkuskonsterna'!
Om du frågar mig, finns det inget roligare än att 'leka' med hunden.
Att ha både hund och trädgård är att vara dubbelt lycklig.

Ha en skön helg!
Eva

Charlotte sa...

Wow... ta bort häck och bygga plank.... Inte litet projekt, blir säkert jättebra.... Låter spännande med spa:et..... Vill också få upp ett plank, men det lär dröja ;-) Fredagar är fina..... Har också Ormskägg som frodas och mår gott. Ska väl egentligen inte gå att ha hos mig, men jorå.... det går så bra så.. Har inte fått några frökapslar dock tror jag....

Kram, kram
/Charlotte

purple area sa...

Så snyggt ni har det, härliga bilder!!