tisdag 16 november 2010

Mazarin äpplekaka......



Det blev lite blandade bilder i dag..... Nu har jag satt lite av fröerna från ormskägget i lite jord och det ska bli spännnade och se om det blir något.Någon som har erfarenhet av det? Om det går bra så kommer jag att odla mängder här hemma. Gillar den skarpt, mest för den härliga färgens skull. En lite bättre bild på min nya pergola som ska leda till min nya baksida som vi ska göra färdig till vår/sommaren. Just nu är det väldit tomt här men det kommer så sakta bli änding......fler växter ska planteras i singlen också.



Mazarin äpplekaka

Mördegs skalet
200g smör, 7 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 ägg, 1 tsk vaniljsocker. Blanda allt och rör så kort tid som möjligt.

Jag valde att köra 4 större äpple i min matberedare som mixades i väldigt små bitar. Smält 100 g smör som får svalna, rör i 200 g mandelmassa, 2 ägg, 1 dl socker, 1 tsk kanel(jag hade nog i msk) 1 dl vetemjöl, mixa samman allt och sist i med smöret. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min.
Pudra med floursocker...smaklig spis.

Ha de
Kram Annna

8 kommentarer :

Strandkullen sa...

den där kakan låter farligt god...ska testas...kramis semlan

Scilla sa...

Men H.G. så gott!!! Måste provas till helgen...

Kram

Susihus sa...

Mums så gott det låter, den måste nog testas. Ha en härlig kväll. Kram

Annika Christensen sa...

Mmm vad gott det verkar.
Det kommer att bli super bra där runt hörnet...
Kram
Annika

Marie-Louise sa...

Det där lät riktigt gott. Det ska jag nog testa till helgen. Tack för receptet.

Ting o Tankar sa...

Hej. Hamnade på din blogg och fann att den är mycket trevlig, mycket att läsa och titta på. Kul.
Mazarin äpplekakan verkar god.

Ha det fint.

Zondra Art sa...

Beautiful!!!

Kisses.

Elsa och Helena sa...

Tack för receptet, mums!! Härlig pergola det kommer att bli fint till våren när du får fixa med klängväxter och blomster:)

KRAM Helena