tisdag 7 december 2010

Gran brist.......


Bilderna lånade på nätet

Jag läste i tidningen att det är risk för gran brist i år.....ve och fasa inte vill man stå utan gran, tror vi får ta och fixa en i helgen så man garanterat får en...... Här kan du läsa reportage 
Vilken gran gillar du bäst? Min favorit är den vanliga vad man nu kallar den..det står still i skallen. Något år har vi haft kungsgran men den luktar inte gran och sen finns det ju även silver granen som är fin. Men nej det ska vara den vanliga......en liten nätt men hyfsat tät och jämn önskas men det blir som det blir....
Vi brukar övertala pojkarna (tja i alla fall en av dom) att följa med och hugga gran, vi tycker det är mysigt att åka ut till en gran odlare och hugga själv, härligt när man få går runt och titta ut den och hoppas att man hittar den perfekta innan någon annan tar den framför näsan på en.

Ett stort tack till er alla trogna läsare jag blir så glad när ni skriver en rad och att se räknaren passera drygt 100 besökare om dagen, blir jag helt till mig att ni är så många som vill titta in. Tack för att ni förgyller min dag.

 
Ha en härlig dag
kram Anna

12 kommentarer :

Anonym sa...

God morgen!
Samme artikkel om granbrist fins i Norge også. Den minner meg om artikler om flått-invasjon (sv. getingar?), 2KY-dataproblem eller værprofeter som sier at hele sommeren kommer til å regne bort, så vi må skynde oss og bestille billetter til Syden.
Hilsen Hilde (som tror det blir jul i år også)

Martina sa...

Tack själv för att du delar med dig så mycket och inspirerar oss andra! Håller med om att det ska vara en "vanlig" gran.
Kram Martina

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej fina du! Det är alltid lika roligt att kika in till dig! :) Hoppas du hittar en alldeles underbar gran! Vi ska leta upp en fin gran till helgen. En av högtidsstunderna när jag får klä granen. I år måste jag nog be maken om hjälp när jag är "enarmad"... ;) KRAM!

LOTTAS HOME sa...

Hej!
Själklart måste man ha en riktig julgran i huset, inget går ju upp mot den doften.
Hoppas att du får en fin dag!
Kram Lotta

The Secret Garden sa...

Det där med granen ser utt att bli ett litet "problem" för oss i år. Vi har varit och letat men inte hittat någon. Alla ser så knepiga och tja..fula ut helt plötsligt. Samtidigt fattar jag ju att det är omöjligt att hitta en sån enormt vacker Kalle Anka-gran som vi gjorde i fjol, men att alla granar plötsligt ser så dåliga ut...det är ju nästan lite mystiskt.
Får se vad som händer, man vill ju hålla sig till sina egna "jaktmarker"...kan bli lite väl spännande att nalla på annans mark.. :)

Ha det gott!

House number 15 sa...

Tur man har gran på tomten då!!
Gillar bäst den vanliga också, man vill ju komma åt doften, det är ju jul.

Kram C

Galtholmen sa...

Det låter ju inte bra att granarna håller på att ta slut. Glad att man har egen skog o kan gå o frossa o välja som det behagar:)
Kram Ulrika

Anonym sa...

Adorable decoration, all praise!
I like it!
Regards and kisses.

AnnaHelena sa...

Jo, här måste man ju titta in dagligen! En favoritblogg detta! Och ja, en vanlig rödgran är ju det absolut finaste - tycker jag i allafall...

Kram // AH

Katarinas trädgård sa...

Jag gillar också "vanliga" granar (rödgran?) bäst, mycket pga doften, den vill man ju inte vara utan! Vart åker ni och hugger? Det stället vi har åkt till några år nu börjar bli lite tomt på granar.
Kram,
Katarina

Limetwig sa...

Ja julgran ska man ju ha... Vi får nog köpa vår kungsgran lite tidigare än de sista åren 22 december...
Snygg soffa ni köpt. Vi har fårfällar som ska ligga i soffan MEN när barnen varit där så ligger de överallt... Men det är snyggt med fällar!
Ha det bäst! Åse

Helena, The Swenglish Home sa...

Ja tänk, i år är första året någonsin som jag köpt pappersstjärnor! Vita och på IKEA här i UK, och oj så fint de lyser. Och vilken lysande idé (eller inte, i det här fallet om du ursäktar ordleken) att använda på hyllor och lite varstans, bara som de är! Skall bli spännande att få se hur det ser ut hos dig!

Varmt tack för rara ord hos mig, och du är välkommen på fika om du har vägarna förbi den engelska myllan... :-)

Kramar från Helena