fredag 3 december 2010

Snöbollar går att äta.......




.......i alla fall om dom är gjorda av 200 g rumsvarmt smör, 3 dl  florsocker, 5½ dl havregryn, 1½ dl marsanpulver, kallrörd, 2-4 msk kallt vatten, 200 g vit choklad. Rör samman matfett och florsocker. Tillsätt havregrynen, marsanpulvret och det kalla vattnet. Rulla bollar som ställs i frysen. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i den smälta chokladen. Förvaras kallt. Jag tog lite extra marsan pulver för jag ville ha ordentlig vanlig smak, nästa gång ska jag nog prova att ta i frö från en vaniljstång så det blir ännu mer. Hälften doppades i den vita chokladen och den andra hälften i vanlig ljus choklad med rom i och dom blev inte så söta som med den vita chokladen. men väldigt mumsigt var det i alla fall.......

På pandura kan man köpa fina små kartong lådor och till jul tänkte jag bygga mina egna gotte lådor och ge bort med hemma gjort godis och i olika former och smaker.

Jag håller på och gör lite ändringar på bloggen så ni få ha lite överseende.

I morgon bär det över sundet till Köpenhamn och lite jul shopping.....hoppas på en härlig dag utan mer snö för då blir det nog problem med tågen.

Ha en härlig dag
Kram Anna


10 kommentarer :

Mamma med ambitioner sa...

Mums vad gott det ser ut. Jag som tänkt dra ner på julgodiset denna jul....... hum det blir svårt. Dessa måste jag testa. Kan man byta ut marsan mot vaniljsocker?
Ha en bra dag Kram Kristina

Lena/isklockan sa...

Mmm de där verkar ju väldigt goda :-) Blev inspirerad av ljuslyktorna i ditt förra inlägg så nu står det en på " frysning " här hos mig. Hoppas den blir lika fin som din. Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Oh gud så gott det låter....och vilket bra presenttips, baske mig att jag skall ta efter dig igen. Efter havrebullarna har jag fått ett grundmurat förtroende för dina bakverk vilka det vara må!
Huuh, jag är imponerad, du törs ändra på din blogg.....när jag försökte förr gången blev det kaos, men det var å andra sidan jag det!
Det kommer att bli jättefint, säkert!
Hej svejs

Mys och hemtrevnad sa...

mmmmmmmmmmmmmmmmmm det lät gott...tack...kramis semlan

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Nä nu blir jag ju riktigt sötssugen... Vad otroligt gott det ser ut! Åh.... vad duktig du är som gör eget godis.... Det var det längesen jag gjorde.... Vilken toppenidé att lägga dina gottesaker i en fin låda för att ge bort! Den som får den kan skatta sig lycklig!

God shoppinglycka!

Kram Charlotte

AnnaHelena sa...

Men ååå, vad du är duktig! Jag blir så imponerad - och inspirerad! Jättebra tips att göra ett fint paket och ge bort. Hur glad skulle man inte bli för en sån present!?

Kram // AnnaHelena

Katarinas trädgård sa...

Vad du är flitig! Ser jättegott ut! Jag har i alla fall köpt formar nu... Jag var i Köpenhamn i dag, det var inte alls dumt, ha det så trevligt i morgon!
Kram,
Katarina

Almbacken sa...

Lilla flitaga myra där!!! Som du ligger i...... ack så goda dom ser ut.

Stor kram / Maria

Vardag och flärd sa...

Man gör inte så - visar en massa godsaker!!! Det är inte snällt (tack för receptet!)!
Ha en underbar resa till Köpenhamn!
Kram Eva

lisa sa...

Tack för receptet, har just käkat en sån till kaffet, inköpt på Eksjö julmarknad idag...nu kan jag göra själv när jag kommer hem
Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård