tisdag 4 januari 2011

Nu blommar....


....snart grönkålen. Den har vuxit en hel del sedan den fick komma in i värmen men inte trodde jag att den skulle få knoppar och blomma mitt i vintern.....lite små fräckt ändå.


I går bjöd vädret på sin allra bästa sida, en blå himmel och en strålande sol. Maken som fortfarande är ledig tog dessa underbara bilder. Han var och handlade dubbar att fästa på kängorna (vad jag kallar pensionärs varning) halkskydd eller vad man nu kallar det......men ack så underbara. Från svåger och svägerska fick vi tips att man hittade super bra i sport fiske affären, så maken fick snällt åka och fixa till mig igår. 
Det var fantastiskt härligt att kunna vara ute och gå med Alvin och kunna koppla av. Jag har varit på väg att dratta omkull flera gånger för här är det ren is bana överallt på alla gator/gång stigar. Skydden är egentligen menade att ha när man pimpelfiskar men går minst lika bra att ha för promenader. 


Har ni sett att det är vår kära hosta/funkia som har blivit årets perenn 2011? Läs mer om detta på svenskaträdgårdsbloggar.seHa en härlig dag
Kram Anna

12 kommentarer :

Snäckskalsdalen. sa...

Jag vet inte om du såg att jag hade ett inlägg om dubbar under skorna, jag har totalvägrat hittills, det är astöntigt och tantvarning så det svider, men jag kapitulerade i år och det är himla bra, det är det och speciellt när man har hund också.
Så fram för små tanter med dubbar under skorna.....
Agneta kram

Linda i Lönnbacka sa...

Ja det är inte dumt med dubbar under skorna, har också varit nära ett par gånger att dratta på ändan sen nyårsnatten då det regnade...

Vackra bild och så häftigt grönkålet var :)

Tack för dina omtänksamma rader inne hos mig!

God fortsättning!
Kram kram

Nettan sa...

Oj, ser hur fräcka ut som helst! All grönska är snyggt ;-)

Fina vinterbilder!!
Kram

NataljaOblonskaja sa...

Dubbarna går väl an så länge du har dem utomhus, men går du in i en affär....ta av dem... annars blir det garanterat pensionärsvarning där. Bara från dem man hör det där klinkandet ljudet inonhus :)).

Tjusigt väder ni hade, här är mörkt som i...ja, du förstår va? :)).
Ha det bra!
Camilla

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Kulmed blommande kål! :) Har läst att den blommar andra året men visste inte att den till och medkan slå ut i blom inomhus. :)
Ja men visst går vimothärliga tider nu med vårsol.
Kram!

exklusivvardag sa...

Önskar en god fortsättning! kramar!

Katarinas trädgård sa...

Jaa, dubbar hade onekligen varit bra, måste nog skaffa snart, här är ju glashalt! Bara en tidsfråga innan man drattar dit... Skojig kål!
Kram
Katarina

AnnaHelena sa...

Så vintervackert med den blåa himlen som kuliss till de vita rimfroststräden!
Jaså, hosta är årets perenn. Gillar verkligen hosta och har ganska många på olika håll i trädgården! Tack för din kommentar om vitrinskåpet! Ja, jag kollade runt på nätet vilken färg som var lämpligast, men det var olika besked om det så tillslut tog jag det vi råkade ha hemma. Grundade med Beckers Panelgrund 2 varv och sedan målade jag med Beckers elegant lackfärg matt. Funkade bra!

Kram// AH

Annika Christensen sa...

Så häftigt Anna!
Det hade jag aldrig trott att den skull blomma? Min står kvar ute i krukan den andra åt rådjuren upp.
Ha det gott
annika

Lotta sa...

Verkligen läckert med grönkålen! Har också absolut sagt nej till dubbar men ungarna påstår att jag ser stelopererad ut när jag stapplar fram på trottoarerna så det är väl dags att börja vara rädd om lårbenshalsen!
Ha det gott.

Mycket annat & lite betong sa...

Jag har också dubbar...ibland...
Kul att hostan blev årets perenn, den passar ju nästan överallt.
Vilken gullig bild på dig och Alvin, så skönt det ser ut.

Trevlig trettonhelg!
Agneta

Marie sa...

Fräckt med grönkålen. Ser ut som ett djungelträd i miniatyr :)