onsdag 17 augusti 2011

Ett minne blott......I går skulle jag hinna med hur mycket som helst på kvällen men knoppen ville annorlunda......migrän var en faktum. Varför när man har som mest att göra? Hundkurs och förberedelser för badet som kommer idag och sen var jag dessutom inbjuden till Marnas trädgård som ligger i byn där jag bor. Jag har tidigare skrivit om den på svenska trädgårdsbloggar och såklart varit där.
Sjöbo trädgårdssällskap var och besökte min trädgård den 6 augusti och då blev jag medbjuden och jag fick även ett medlemsskap så man kan vara med på deras alla fina utflykter och besök i trädgårdar. Men som sagt kroppen ville annorlunda.....så det blev ingen hundkurs och inte heller ett besök till Marna men när jag fick kontroll på huvudet igen så tog jag en promenad med Alvin och gissa vem vi stöte på??? Som ni säkert vet så ligger trädgården från "Trädgårds fredag" i byn där jag bor och på vägen förbi träffade jag Tareq, han vinkade glatt och sen var huvudvärken ett minne blott........han ser rätt så trevlig ut om man får säga det...

Men nog om detta, idag ska ni få titta in i vår röra till bygge innan badet kommer på plats. Vi bor som sagt i ett enklare 70 tals hus som vi ständigt renoverar. De nya fönsterna kom på plats i våras och ny panel med ny kulör, istället för att allt var bajs brunt så byte vi till grått...rätt eller fel nu är det i alla fall gjort.


Bilderna är tagna i går morse när resten av familjen fortfarande sov, därav att det är nerrullat villket jag inte gillar, tycker det ser lite små tråkigt ut... Här ser det lite ut som plocke pinn men det är i alla fall ytterligare en pergola, här ska det komma ett plexiglad på som man inte kommer kunna se och med en distans under ska det ligga ett armerings nät som det ska få klättra växter i.


Vi bor granne med kommunens allmänning och det är vi tacksamma för, fast när dom inte klipper gräset är man mindre glad.Här ska badet stå på en packad bädd av makadam, stenmjöl och sen ska tjocka friggolit plattor på så det blir ordentligt isolerat. För att lättare få det på plats har vi bara byggt planket fram till där badet ska in och sen ikväll när det står på plats så ska maken sätta upp resterande plank i alla fall på utsidan.Som ni ser är det utgrävt lite här och där men det är för trä däcket ska gå i olika nivåer med trappsteg. Här ska även planket gå in en bit och avskärma mot badet och så man får en myshörna där trä däcket ska vara nedsänkt. Den fula torkvindan ska bort trots att jag gillar torka tvätt ute men den är riktigt ful.


Här utanför köket ska det bli myshörna med ett mindre utekök.


Här har vi också valt att bygga in planket med avskärmning till en dusch, ni kan skymta stenkistan som är utgrävd. Utanför planket har jag plantera vildvin i hopp om att det inte ska bli ett klotterplank.

Ha en härlig dag
Kram Anna

11 kommentarer :

MyGarden sa...

Stackare, det verkligen hemskt med migrän!
Men det ser ut att bli jättebra på din nya uteplats. Vad mysigt det blir med utespa och dusch och inte minst ett utekök. Vad har du för idéer kring uteköket?

Sophia Callmer sa...

Synd om dig!
Och synd att du inte kom till Marnas, det var helt magiskt, men kanske ses vi på något föredrag sen längre fram i Sjöbo, de är väldigt aktiva :-)
kram!

blomkronan sa...

Tråkigt med migrän, men super kul att ni ska få det så fint =). Väntar med spänning på hur allt kommer se ut när det är klart.
ha en bra dag i dag istället kramis Mari

Sophia Callmer sa...

Har gjort ett svar på din fråga på min blogg, kram

M/S Design sa...

Det ser gediget och fint ut!
Mr T' är både snygg och charmig..
Mariana

Mys och hemtrevnad sa...

spännande...hoppas du slipper huvudvärken i framtiden...kramis semlan

Anonym sa...

Det ser verkligen fint ut, och det ska bli spännande att se hur badet ser ut! Håller med dig om Tareq, har tittat med extra intresse på de avsnitt av Sommarlov där han varit med i sommar... :) Kram Hanna

Christina sa...

Inte kul med migrän! Men du kan glädjas åt att ni får det superfint!
Ha det gott!
Christina

Anonym sa...

Spännande att se när det är klart...

Kram Birgitta

Kristina Bonander sa...

Tänk att trädgård ändå är så otroligt mycket mer än bara växtligheten. Plank, staket, avskärmningar betyder ju så mycket för rumsupplevelsen. Ni kommer få det kanon runt ert nya bad.

Lycka till
Kristina

Helena sa...

O vilket projekt det är!
Det är alltså allmänning utanför planket?
KRAM från mig!