söndag 7 oktober 2012

Nöjda inköp....

 

Det blev äntligen några lök inköp till denna trädgården också....motivationen ha rinte varit på topp men jag vet ju hur härligt det är på våren när dom kommer upp och sprider såna härliga vårkänslor.
Den vit/gröna "exotic emperor", Allium stjärn, Black hero en dubbel tulpan och Queen of night ska få pryda mina rabatter till våren.

 
Vid mitt förra besök på Flyinge plantskolan fick det följa med hem en vipphortensia " limelight", jag har länge velat ha en hortensia av något slag och när jag såg denna med dessa gigantiska blommorna blev det förälskelse direkt.


 
Vår fritidsodlare Stig som bor en bit från oss odlar de finaste stor pumpor, två stora fick följa med hem och en hög med små..... 


 
Tallriken är min  nya mateus grå som jag har börjat samla på, är riktigt nöjd med mitt färgval. Det var inte helt lätt eftersom jag hade kunna tänka mig att ha med hem alla färgerna. Nu har jag 10 grå i 31 cm och dom är jätte härliga att både äta på och duka med, blir super snyggt.
 
Ha en härlig söndag
Kram Anna
 
 
 

7 kommentarer :

Anonym sa...

Det där kommer att bli finfint till våren. Och då kommer allt att kännas lite lättare! Ha en fin söndag! Kram Hanna

AnnaHelena sa...

Härliga pumpor!

Jag är också jätteförtjust i Mateus. De gråa tallrikarna är så fina, och en bra färg som kan kombineras med vilken annan färg som helst vid dukningen. Har själv Viol och Plommon-färgerna och gillar dem också. Vilken mat som helst gör sig fint på Mateus! :)

Kram // AH

millandante sa...

Oh..! Det är JUST det där steget jag alltid missar... vilket betyder väääldigt tomt till våren...;)

Anna Vattenkanna sa...

Härlig lökmix! Ja se allium kan man ju inte få för mycket av :-)

Kram

flowersandhome sa...

Love the bulbs you bought! My favourite flowers in my favourite colours exactly.
Bye,
Marian

Cilla sa...

Kära sötaste Anna! Jag är verkligen ledsen för din och familjens skull. Jag sitter här och gråter framför datorn när jag läser dina senaste inlä inlägg. Vilken svår sak ni gått igenom, saknaden måste vara sååå stor. Jag vet ju själv hur ont det gör.
Hoppas du ändå kan se framåt.
Kram Cilla♥

Snäckskalsdalen. sa...

Jag kan riktigt se hur fint det kommer att bli i din trädgård med dom färgerna!

Hortensian var fantastisk, verkligen stora vippor!

Tallriken var också fin, det är ju så snyggt porslin, man får lust att slänga ut det gamla man har och uppdatera sig en aning!

Agneta kram