tisdag 18 december 2012

Granen står så.....Mitt sätt att säga att denna är upptagen...

.....grön och grann i stugan...trallallallallallalla. Eftersom vi inte kan åka och hugga gran till helgen så fick det bli denna som gick. Vi gillar att åka iväg och få hugga ner vår gran själv, det hör liksom traditionen till. Det enda som inte är som det brukar är att varken V, E eller Alvin fanns med i år. Stora sonen V som är på Nya Zeland och E som absolut inte vill följa med längre snart 18 år och så vår lilla Alvin som med glädje varje år har hängt med. Nä i år blev det maken och jag...känns lite konstigt.
Det blev i alla fall många skratt....jag tyckte att jag hittat en jätte fin gran, översta bilden. Lite tunn på en sida men det är ok om den inte ska stå mitt i ett rum, vilket vår inte ska.
Men det tyckte inte maken men jag fck min vilja igenom ändå och vi sågade ner den. När den väl låg där så såg vi att den var nästan helt torr, fnöskig med en massa brun torr barr som det mesta trillade av när vi gick för att betala, på väg dit råkade jag bryta av toppen. Maken hade haft rätt..... Då bestämmde jag mig för att den vill jag inte ha med hem, vi fick byta till en annan och då blev det en kungsgran, jag som hade bestämmt att vi skulle ha en vanlig så det skulle dofta gran.

 
Det var svårt att hitta en fin gran, snea både här och där.

Eftesom den redan hade droppat av sig i bilen fick den åka rakt in i stug värmen i stället för att stå ute en vecka och bli blöt igen i detta skit väder. Ny pryder den så fint vårt vardagsrum med alla fina kulor som jag har samlat på mig från en massa olika ställen. Köper bara en av varje sort jag hittar och tycker är fin eller udda..

Ha en härlig dag
Kram Anna


6 kommentarer :

Merja sa...

Så vackert gran pynt du har!! Finaste granen hittills:)
Ha en bra dag!

Catarina sa...

Mmm en alldeles väldigt fin gran blev det :))
Härligt med en massa olika pynt, men i sammanhållen färgskala.
Ha de gott. Kram, Cat

AnnaHelena sa...

Haha! Roligt inlägg! Det är lite svårt att hitta en riktigt fin gran ibland, men det blev ju bra tillslut för er!

Jag brukar fynda julgranskulor efter julen, när pyntet reas ut för en spottstyver. Sedan får man vänta ett år med att använda det...:)

KraM // AH

Cilla sa...

Så fint du/ni gjort. snyggt med olika sorter. Vi gör också så.
Julkram från Cilla♥

Le petit jardin sa...

Så fint pyntat gran, kul idé med olika kulor...granhuggning är mycket roligare än att handla en färdig..

Kram Kajsa

Almbacken sa...

Så mysigt att åka och hugga själva. Fint blev det också!

I morgon åker vår gran in.......jag längtar!

Kram, kram