fredag 22 februari 2013

Låt det gå fort nu....Till och med jag som älskar vinter och snö har fått nog av det nu. Ja nu får våren gärna börja krypa fram så nätt med lite varmare temperatur och gärna mer av solen som tittade fram här idag. Underbart med sol, lite värme och blå himmel.
I dag har vi fått ett glädjande besked att en av de fem kennel vi står på kö till en liten valp har fått positivt besked att deras tik bär på fem valpar. En av dom andra kennel ägarna har frågat oss om vi är intresserade av att ha en hund på foder, och jag får väl säga att jag tycker det hade varit intressant för då kan man kanske ta ytterligare en valp om 2-3 år och kanske då så det kan bli mor och dotter. Är det bra att göra det? Är det någon som har erfarenhet av att ha en hund på foder? Har hört lite blandat att man lämnar 2-3 kullar och så klart kan det skilja men, har ni varit nöjda?Just nu får gärna våren gå jättefort och det kan få bli juni i morgon, för vi längtar tills en liten valp kommer hem till oss.

Jag kan meddela att rapporten är klar sånär som på lite små revideringar, skönt nu är det ett år till nästa gång. Fast nästa vecka ska alla 9 rapporterna sammanställas och redovias så "one week to go"

Ha en härlig fredag
Kram Anna
4 kommentarer :

Varmvit sa...

Är det inte så, att har du en hund på foder så riskerar du att behöva lämna den? Det vill du nog inte gå igenom igen... Kram!

Marina sa...

Våren är välkommen även hos mig, som gillar vintern.
Vi har inte haft någon hund på foder men vänner till oss har haft sin ena och jag har uppfattat det som att de var nöjda. Lite bökigt var det med att ägaren hade krav på färskfoder och det tar mycket plats minns jag. En de utställningar och kurser var också krav. Det beror nog på vad man vill med hunden själv. Förmodligen är det stor skillnad mellan ägare och ägare också.
Hoppas du kan ha en lugn helg utan jobb.

Kram

Mys och hemtrevnad sa...

Hej! Jag var fodervärd åt min hund innan hon blev min. Det finns skriftliga avtal som skall följas om det är en seriös ägare. Det innebär att du är skyldig till att ägaren skall få ta två kullar valpar, men om hunden hinner fylla 5 år så är hunden din även om ägaren ej tagit någon kull. Man kan kanske komma överens om annat också...Jag har varit helnöjd med att ta en hund på foder. Vi var rädda för att vi inte skulle kunna ha en hund pga allergi och på detta sätt fick vi möjlighet att kunna lämna tillbaka hunden till ägaren om det inte skulle fungerat. Vår hund lämnade bara ifrån sig 1 kull sen blev hon vår pga av sin ålder. Då tog vi en av hennes valpar på foder, hon är numera vår då hon saknade en tand och inte går att använda till avel då det handlar om utställningshundar med fin stammtavla. Fördelen med foder är också att man inte behöver lägga ut de pengarna som hunden kostar och det är ägaren som skall stå för försäkring och veterinärbesök och vacciner, du står för daglig vård och mat. Nackdelen är att ägaren kan få för sig att ta tillbaka hunden om ni inte kommer bra överens, så det är ju en risk man måste vara medveten om...hoppas det går bra för er och att ni snart får en ny liten hund i familjen...kramis semlan

Anonym sa...

Hej
Jag har haft hundar på foder och det har fungerat mycket bra. Vi har skrivit tydliga avtal vad som gäller. Vad jag har för rättigheter/skyldigheter och vad uppfödaren har. Det enda som har varit jobbigt är när hon har varit dräktig..man saknar sin lilla vovve då
kram
susanne