onsdag 6 februari 2013

Tidiga vårtecken men snö i luften....I höstas planterade jag ner en del av mina gamla pärlhyacinter, krokus och mini iris som jag hade haft inne förra våren. Jag la dom i vårt vedskjul under sommaren med jord och allt sen i höstas planterade jag ner dom i gräsmattan lite överallt. Ska fortsätta att göra det på lite olika platser i trädgården och dom jag inte vill ha, ja dom åker ner i jorden på kommunens mark utanför vår trädgård. På så sätt blir det ju en slags återvinning som alla kan njuta av ;)Det känns som små vårtecken med lite knoppar här och var, på morgonen hör man fåglarnas sång och då känns det som en gnutta vår finns i luften.

Om vädret blir någorlunda trevligt i helgen så är det trädgårdsarbete som står på agendan. Rensa upp löv och annat från rabatterna så växterna får en chans att komma fram....eller kanske man ska vänta ett tag till? Kanske, för när jag tittar ut just nu så faller det stora härliga snöflingor och marken börjar täckas av ett nytt vitt täcke. Nu blir jag lite vemodig, jag som gillar snö men visst vill man att det ska börja bli vår så man kan börja i trädgården igen. Med tanke på att det bara är början av februari så får man nog ta att det kommer lite snö till.


I höstas planterade jag även 100 lökar av sorten Queen of night och jag ser fram mot att få se detta hav då dom alla står tillsammans. Det blev några andra också, några vita exotic emperor, allium stjärn och black hero en dubbel tulpan. Kanske inte så bra tillsammans men dom står på olika ställen i trädgården.


 

Ha en underbar dag
Kram Anna
4 kommentarer :

Anna Vattenkanna sa...

Vänta!!!!! Februari är ju en riktigt tuff månad. Bra med återbruk.

Men så olika väder vi har trots att vi bara bor några mil från varandra. Men det är väl det att jag bor precis vid kusten och du en bit inåt land som gör skillnad med snöfall?

Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Det växer i din jord, fantastiskt. Återigen ser jag inte jorden, det har kommit lite snö i natt....
Kram

Le petit jardin sa...

va kul med vårblommorna i kommunens gräsmatta, då blir den ju lite festligare.

Visst vill man se all den där vårblommefesten som komma skall, få se allt man petat ner i marken..längtar!!

Kram kajsa

Marina sa...

Så härligt det låter med dina helgplaner! Helt underbart. Hoppas det blir så.

Kram