tisdag 19 februari 2013

Träd drömmar.....
I går fick jag flera tips på fina träd och jag tackar så för er hjälp, nu har jag en lista på tilltänkta träd och jag undrar om jag kan bestämma mig för ett.
Ett som länge har stått på min favorit lista är ett näsduksträd men tyvärr blir det lite för högt, 20 meter som högst medan 5 m hade räckt för mig. Så tyvärr blir det inget näsduksträd men jag kan åka till Botaniska trädgården i Lund under maj-juni när det blommar och njuta. Hoppas bara jag kommer ihåg det i år.


Helst skulle jag vilja ha ett träd som redan från börja är minst 3 - 3.5 m högt så jag får väl se hur pass dyrt det blir. Det är synd att det ska kosta så mycket för jag hade gärna satt två på framasidan och två på baksidan men...nä lite väl mycket pengar blir det och min att göra lista för sommaren är väl så lång och det blir en del pengar. Men den får ni höra mer om en anna dag. Maken är så trött på mig redan för det kommer till lite små saker hela tiden.


Ha en underbar dag
Kram Anna
9 kommentarer :

Maria Emilsson sa...

Letar också efter ett par träd. Drömmen vore ett silverpäron men det får stanna vid en dröm då jag bor i en rätt hög zon.
Fint det kommer att bli med vinet vid planket. Hoppas det tar sig fint i år.
Kram Maria

Marina sa...

Träd är fina, oftast. Här har vi mest "vanliga" träd som björkar, äppelträd, päronträd, lindar...Skulle gärna ha ett mer speciellt träd men vet inte var och inte heller vilket.

Kram

Fröken Generös sa...

Härliga träddrömmar! Hoppas du hittar ett som du trivs med! Kram Helena

Louise sa...

Ja det finns många fina träd att välja på. Gillar korstörne men fast vi bor i zon 1 ser de inte ut att klara sig speciellt bra här. Flera sattes i parken i stan för några år sedan men de tynar bort mer och mer. Angående ditt plank kommer det nog ganska snabbt täckas av grönska. Satte engelmansvin för några år sedan mot en husvägg och det har vuxit som bara den. Lycka till!

kram louise

Katarinas trädgård sa...

Alla dina trädförslag är bra, så hur ska du kunna välja? Nää, du måste nog köpa allihop! Men köp inte för små träd så att din nya fyrbenta familjemedlem springer ner dem :)
Kram
Katarina

Anonym sa...

Har varit inne på din blogg för första gången idag. Vilka fina och inspirerande bilder när snön yr och det känns som om våren är avlägsen! Tack så mycket för det! Katarina

Anonym sa...

Vilken fin samling träd du har fått ihop! Jag glömde ju att tipsa om snödroppsträdet igår, det blommar med otroligt vackra blommor. Det fungerar här i Östergötland så det bör ju gå i Skåne också :-) Fast korstörnets bladverk är ju snyggt och spännande året om!

Ha det så bra
Åsa

skifferhuset sa...

Tack för titten hos mig, alltid kul när någon "ny" hittar till en! Det där med träd är inte min grej, tyvärr så har vi så stor trädgård för att göra mysig, där finns bara de vanliga träden, äpple, päron och så några stora ekar. Ser så mysigt ut hos dig, hoppas nu du hittar dina träd, vore kul att få se hur det blir! Mitt hus är ju ovanligt, finns bara detta i hela vårt land som är klätt med skiffer på både väggar å tak, så det är ju kulturminnes förklarat, som kan ställa till visa problem ibland....! Kram Iréne

Godastunder-tokigaidéer sa...

Snödroppsträd låter väldigt intressant, inget jag har hört talas om innan men ska genast kolla upp det.
Tack för tipset

Kram Anna