fredag 12 april 2013

Förkärlek till pergola.....

 
 
Bild maj 2012
 
Jag vet inte vad det är med mig men jag skulle kunna ha massor av pergolor. Sen tidigare har vi en på framsidan som är svart och har druvor och kiwi som klänger i den. Tänk att det såg ut så här i maj förra året, undrar hur det kommer se ut i år?
 
Bild maj 2012
 
På gavlen har vi ytterligaren en som är svart och den har vildvin och engelmansvin växande i sig. Tyvärr har det inte satt fart än men jag hoppas att det ska sätta igång ordentligt denna sommaren så det blir ett härligt tak.
 

Bild sep 2012
 
Skatta nu inte åt min ritning det blev baara lite snabbt gjort i paint för att visa hur jag hade tänkt......men nu har jag funderingar på att fortsätta pergolan på framsidan så det blir mer höjd i trädgården och fler mysiga rum. Lavendelrabatten framför ska helt göras om men det är inte färdig planerat. Här tänkte jag även sätta ett träd men har inte helt bestämmt än vilket.
 
 
 
Jag behöver få mer höjd i min trädgård och på detta sättet känns det som det kan bli bättre och såklart med ett eller flera träd också. Vad tror ni? Finns det någon mer pergola tokig där ute i blogg djunglen?
 
 
Ha en härlig fredag med mys
Kram Anna
 
Tack för alla era snälla kommentare om vår lilla goding som snart kommer.
 
 
 
 
 


6 kommentarer :

Vitt hus med svarta knutar sa...

Nej inte än, men det är lätt att bli pergolatokig när jag ser dina bilder. Genast börjar mina tankar spinna, kanske man skulle ha en pergola någon stans...tror jag vet var det skulle passa...nu blev jag inspirerad=)

Ha en fin fredag och en trevlig helg!
Kram,
Regina

Petra sa...

Jag har faktiskt precis fått byggt en liten pergola med bänk under. En av inspirationerna till den har varit dina fina pergola! Svart är så jättesnyggt. Vilken typ av färg har du använt? Är det täckande svart eller en lasyr?

Trevlig helg!

Snäckskalsdalen. sa...

Men det är verkligen mysigt med pergolor, det blir ombonat och så får den lilla valpen lite skugga sen när den kommer och allt grönt är framme!
Kram

Marina sa...

Det är så roligt att ta del av andras planer. Då blir jag själv inspirerad.
Vi har ju pergola men bara en eller kanske 1,5. Det skulle kunna bli fler men jag vet inte var. Gillar typen av bygge.

Kram

Bjørkvold besøkshage sa...

Ja til pergola!!! Jeg har to på mitt hvitmalte hus med smårutete vinduer og til ditt hus passer jo pergolaene kjempegodt. Pergola er en glimrende måte å få tak i hagen kjapt og så kan man dekorere den med de godsaker man vil, herlig!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Tack Petra, så roligt att höra att du fått inspiration från min trädgård. Jag ha ranv svart lasyr till mina pergolor.

Ha en härlig dag
Kram Anna