onsdag 24 april 2013

Min första......

 
 
 
.....klockranka är inköpt.
Efter att jag läst Sanna Töringes nya bok "Vildvin & honungsros, klätterväxter för gröna rum" blev jag lite nyfiken på denna vackra växt. Klockrankan finns att köpa i vit och blått och min planta blir en överraskning när det gäller färgen för det stod inget på den. När blommans knopp kommer är den ljusgrön och den rätta färgen kommer först när blomman är fullt utslagen. På bilden har Sanna satt två plantor, en på vardera sida om porten och kolla vilken växtkraft.
Så fort nattfrosten är över ska min plantan få sin plats i en större kruka med spalje och än en gång varför köpte jag bara en? Klart det skulle vara två, så en ny tur till den lilla handelsträdgården i Skeglinge får det blir till helgen. Jag var där i helgen som gick och mycket är väldigt förseenat så em del annat får man vänta med att köpa.
 


 
I går blev vår lilla tjej 7 veckor och med bara drygt en vecka kvar tills vi hämtar henne så har vi inte bestämt oss för något namn än. Men Zelda är det som numera står högst upp på listan.
 
 
Ha en härlig mitt i veckan
Kram Anna
 
 
 
 
 
 


8 kommentarer :

AnnaHelena sa...

Jag har frösått klockranka ett par somrar. De har vuxit fint, men aldrig hunnit blomma, trots att jag sått i februari! Synd, för jag tycker också att den är fin! Jag måste nog också köpa den som planta om jag ska få njuta av blommorna...

Kram // AH

Anonym sa...

Spännande med en ny växt, och den ser så fin ut. Jag längtar efter att läsa den där boken, särskilt efter foton faktiskt. Var ju på kurs hos Sophia i höstas och hon är verkligen fotokonstnär! Förstår att du längtar efter din lilla gosboll nu, så kul det ska bli att följa när hon kommer till er. Zelda är ett jättefint namn! Ha en bra onsdag! Kram Hanna

Berit sa...

Den är fin den och kan klättra högt!
ÅÅ vilken underbar valp, men blir ju kär:)
Ha en underbar dag!!

The Secret Garden sa...

Det kommer att bli jättekul att gräva i mattes rabatter! ;)

Pia ( har hunnit bli 8 månader) är en riktig buse, nu när snön är borta så fattar hon, naturligtvis, inte att hon inte får gå i rabatterna.
Tror att jag måste ha henne i koppel nu i början när vi är på södra sidan av huset, där trädgården ligger, och så får hon busa och vara lös på den andra sidan. För jäklar!!! vad hon är en baddare på att gräva! och snabbt går det!!

//Boije

Stein sa...

Klokkeranker er vakre planter, så grattis med din første! Jeg forsøkte dem i fjor, men fikk desverre ikke blomster på min. Ikke så rart kanskje,for den var plassert i veksthuset og fikk nesten aldri vann- stakkaren.
Håper og tror at din kommer til å få et langt bedre liv! :-D
Ha en fortsatt fin dag.
Stein

Anonym sa...

Jeg har sådd klokkeranke i noen år, og selv om ikke alle har blitt noe av, har jeg alltid hatt noen planter som blomstrer og blir frodige. Min erfaring er at man kan se på stilken hvilken farge som kommer; den hvite har lys stilk, og den blå er mer lilla og mørk i fargen. - Fine er de, uansett. Lykke til!
Hilsen Hilde

Flower of Fame sa...

Blir sugen på att köpa en klockranka. Verkar växa bra! Vilket fint nam Zelda. Passar fint på en liten vovve
Kram Pernilla

Tove Kristin sa...

For en flott Klokkeranke, den var fin.
Jeg har sådd klokkeranke i januar, og er blitt 40 cm til nå, gleder meg til den får ut, den blir jo lengre inntil da.
Følger deg utover med klokkeranken, gleder meg.


Klem Tove Kristin