söndag 16 juni 2013

Baksidan...


 
...som inte ser så roligt ut, här samlas det lite allt möjligt. Speciellt längst bort i hörnet mot planket. I dom stora odlingslådorna har jag jordgubbar och på en liten hörna har jag satt vaxbönor. I pergolan är det vildvin och engelmansvin planterat och dom är på gång hyfsat bra detta året och jag hoppas på ett härligt rött tak till hösten. Sen har jag bara börjat plantera i singlen och det ska bli mycket mer. Längst bort ska det bli en damm i modell större och i hörnan till höger mot trädet ett mindre trädäck.

 
Här står massor av strutbräken och dom gillar jag skarpt, dom får gärna sprida sig nästan hur mycket dom vill. Tillsammans med daggkåpan bildar dom en skog här för tillfället när dom får växa fritt hej vilt.

 
Denna lilla söta iris som växer här, har jag tyvärr inget namn på, någon som vet? Den är rätt så kort i sitt växtsätt.

 
Strandirisen har jag några större bitar av men ser att dom behöver delas nu för att må bra. Dom växer gärna utåt och lämnar ett tomt  hål i  mitten.
 
Ha en härlig söndag
Kram Anna
 
I dag ska mamma hjälpa mig att plantera lite nya växter i krukorna efter de tråkiga penseerna. Själv får jag sitta och titta på och berätta vad som ska göras. Lite tråkigt men det är ju bara att ta. Zelda och jag myser hela tiden så det blir mycket kvalite tid :)
 
 
 
 
 
 


5 kommentarer :

Eva Lundberg sa...

Tycker att din baksida är fantastiskt fin!!! Så snyggt och bra planerat.

Tack för titten!
Kram Eva

Furulunden sa...

Så fint det er hos deg!!! Liker stilen din - min smak!!

Livet på solsidan sa...

Tycker er baksida är fin som den är. Men man är ofta självkritisk.

Så gott! Nu kan du "bara" sitta och delegera ut allt trist (ogräsrensning) och spara allt kul (blomsniffning) tills du är på benen igen ;)

Bara bra med mig. Inget nytt jobb ännu, men jag kämpar på.

Kram Tamara

Almbacken sa...

Det ser redan jättefint ut men kommer att bli supre när vildvinet vuxit till sig lite till.

Jag gissar att operationen gick bra. Du kommer antagligen bli hur frustrerad som helst men det är bara att gilla läget och försöka njuta av det du faktiskt kan vilket jag vet att du gör.

Kram, kram

Snäckskalsdalen. sa...

Rött tak till hösten blir kanon, det är så tacksamt med dessa vildvin.
Det ser så fint ut i din trädgård även om du tycker att det är lite baksida! Sitt och peka du, det får man göra när man har fixat foten och så kan du ju gosa med vovven!
Kramar