onsdag 30 oktober 2013

Ljus och mörker...


 
Ljusare på morgonen och mörkare på kvällen, jo tack det märks. Vet inte vilket jag tycker är bäst men det är tråkigt att det redan börjar skymma när man kommer hem på kvällen. På något sätt känns kvällarna kortare och jag undrar om det är orken som tryter redan. För min del stannar jag gärna hemma och inne när det blir mörkt. Med boken sittandes i fåtöljen framför en brasa är en verklig höjdare. Jag känner mig lite lat men det är så skönt att bara få vara inne nu.
Jag försöker lägga mycket tid på Zelda och träna det lilla vi kan, hon ska helst röra och äta så lite som möjligt så det är inte lätt. Någon som har några tips så mottages dessa gärna.
Vi tränar att hon ska städa upp sina leksaker och den börjar komma så nätt, roligt att se resultat. Hon har massa trixa för sig och hon gör dommed glädje.

 
Efter en skogsrunda fick det följa med hem lite granskott och ett litet lärkträd, hoppas dom tar sig. Granskott brukar jag ha i vatten över julen och det brukar fungera utmärkt, dessutom är det väldigt snyggt.
 
Ha en härlig dag
Kram Anna
 
Tyvärr har jag fortfarande probmen med att mina inlägg inte uppdateras i blogglistan från flera timmar senare, finns det någon som vet varför det blir så?
 
 
 


7 kommentarer :

AnnaHelena sa...

Så fint med lärkskott i kruka!
Vi har så mycket lärk här omkring, så jag ska försöka göra som du!

Det där med att inläggen inte läggs upp i blogglistan förrän timmar efteråt - jag har samma problem. Jag ser också att min blogglista inte uppdateras som den ska. Jag brukar klicka mig runt trots att inga nya inlägg har annonserats. Men de finns ju där! Håller med om att det är irriterande!

Kram // AH

Lotta 8`) sa...

Åh - lärkskott, så fint det var med den i kruka! Funderar på om det finns lärk här i närheten, tror inte det. Men en lite gran har jag från i fjol så den skall nog grävas upp och hamna i kruka, det är fint tycker jag.
Men vad tråkigt med förödelsen efter stormen! Läst att många i södra delen av landet fick ordentliga vindar. Vi klarade oss bra men så tråkigt för alla som fick skador, tänker på alla växthus... Ha det :)

Marina sa...

Tack för påminnelsen om små granar. Ska försöka hitta sådana.

Det där med träning för Zelda. Har ni provat "Peka"? Vi håller godis i en hand bakom ryggen. Tar sedan fram händerna och Ronja ska peka med tassen på den handen vi har godiset i. Hon måste alltså använda näsan. Ibland pekar hon bara hejvilt och hoppas på tur :).

Jag är som du när det blir mörkt. Sitter i soffan, virkar, läser, surfar runt...Mysigt men ibland bestämmer jag mig för att rycka upp mig.

Kram

Our photos sa...

So beautiful are your photos!
Greetings, RW & SK

Kristinas oas sa...

Fina små träd du har planterat. Jag bloggar ju från annan plattform, men har också problem med inlägg som inte dyker upp. I värsta fall dyker inte inläggen upp förrän efter två dagar... Inte kul alls.
Kram Kristina

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, jag har helt missat att Zelda skulle opereras. Har hon lite fel i leden? Men inte som Alvin hoppas jag. Hoppas det blir alldeles jättebra efter operationen.
Agneta kram

Camilla, Galen i grönt sa...

Hoppas Zelda blir frisk snart! Inte lätt att hålla en labbe stilla och med minimal matportion. Har du tränat nåt med klicker? Om inte så blir hundens huvud väldigt trött och ganska fort. Kanske lära sig att dra av mattes sockar, spola på toaletten, lägga i tvätt i maskinen, lära sig att dutta m nosen i handen, kontaktövningar, skvallerträna på promenaden. Annars finns det ju fina aktiveringsplattor hos djuraffären, om Zelda inte har någon redan.
Lycka till!