måndag 28 oktober 2013

Någon som vet?

 
 
Om jag kan ta fröer från solhattarna och stoppa rakt ner i jorden i rabatten så jag får massor av nya plantor?

 
Trots att det var tänkt att det bara skulle vara en slappe dag igår så blev det gjort både det ena och andra. Växthuset tömdes på gamla tomatplantor och sen fylldes det med krukväxter som vill ha lite skydd från vintern. När jag väl kom in sen så fanns bakar lusten kvar och det blev en liten försmak av julen med saffrans biscotti.
 
 
100 g smör
1 g saffran
2  ägg
2 dl socker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1,5 dl söt mandel
 
Råsocker att strö på
Smält smöret och tillsätt saffran, ägg och sen alla torr varor och mandlar. 175 g mitt i ugnen i 25 min. Skär i bitar sänk värmen till 125 g 15 min . Stäng värmen och låt som stå kvar.
 
Ha en härlig start på veckan, i dag får vi hålla i hatten i Skåne med en ny storm som är på väg in
Kram Anna
 
 
 
 
 


4 kommentarer :

Anna-Maria sa...

Nej jag vet faktiskt inte! Men fröna sitter ju där så det är väl bara att prova...är det vanliga vita du tänkte så. Förmodar att de behöver stratifieras, kul att se om det kan bli ngt! Nu blev jag peppad att prova själv!

Marianne sa...

Mina rosa självsår sig men om du sår fröna i en lerkruka och gräver ner den i ev. pallkrage under vintern får du många fler fina exemplar. Täck över fröna med singel och en odlingsväv på ramen blir det så bra som det går...

Anonym sa...

Hej! Mina solhattar har ordnat en massa nya plantor själva;). Fröerna har bara trillat ner och grott. Bor oxå i södra Skåne.
Mvh

Livet på solsidan sa...

Håller med föregående. Mina - både de rosa och vita - frösår sig MYCKET. Framförallt vid stenar har jag märkt, så det kan ju vara något att testa. Strö ut lite frö vid en sten... Lycka till!

Hoppas ni klarade er från större skador igår!

Kram Tamara