tisdag 25 mars 2014

Nya planer...

 
Det här är en av mina tråkiga hörn i trädgården som jag aldrig har blivit klar med. Nu ska det bli ändring på detta. De två odlingslådorna till höger ska få vara kvar, efter dom ska det komma en häck som skiljer av mot den blivande kvällssols hörnan.
 
 
Här från den gamla syrenen med murgröna ska bokhäcken få ta plats och göra en vägg som skiljer grönsakslandet mot kvällsplatsen under körsbärsträdet.
 

Alla sjöstenar som låg runt den gamla dammen har fått flytta ner i den istället. Dammen som är gjord i betong och rätt så tjock ska helt enkelt få vara kvar och det blev ett enkelt sätt att bli av med stenen som kändes smidigt. Nu ska det fyllas på med ett tjockt lager jord som även ska förbättras med massor av nyttigheter :)
Kanske inte helt smart men det blev på tok för mycket jobb att ta bort den.

 
Det finns en del växter som ska flyttas, så det kommer bli massor med grävande. Planerna för den nya platsen är inte helt klart men en sak är säker, det ska bli många lavendelplantor och några vintergröna klot av något slag.
Jag har starka funderingar på att måla planket svart just i denna delen av trädgården, vad tror ni? Pergolan är redan svart så jag tycker det hade varit snyggt om både plank och odlingslådor fick samma färg. På plankets utsida växer det vildvin och enelmansvin som äntligen har börjat komma igång så ska det målas så måste det ske denna sommaren.
 
 
Ha en härlig dag alla fina
Kram Anna
 
 
 
 


5 kommentarer :

Harikkala sa...

I like this garden so much it has a lot of beautiful flowers ,in Finland where i am a fortune teller i also love flower and plants which i have in garden too but i only have a small garden but they are so beautiful too.

Anonym sa...

Tack för all inspiration och ögongodis du ger i din blogg - en favorit. Klart du ska måla planket svart. Det är en så fin kontrast till husets fasad oavsett om teglet är gult eller någon mexinyans. Dessutom kommer det att skapa en fin sammanlänkning med de andra konstruktionerna som dina pergolor. Det kommer också att bli underbart mot grönskande klätterväxter och enastående när de blir röda på hösten. Vänliga hälsningar Lollo i Mälardalen

Trädgårdstid sa...

Oj, vad spännande - jag älskar att få se förändringar, särskilt när jag slipper delta i själva förändringsarbetet:-). Det kommer att bli hur fint som helst, och svart tycker jag låter som en perfekt idé för att binda ihop det hela.
Kram
Elin

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ah, kul med projekt! Ser redan nu väldigt fint ut. Stort lycka till med grävandet! Håller också på hihi…

Kram
Charlotte

Malins trädgård och pyssel sa...

Det ska bli kul att följa ditt projekt. Er trädgård är fantastiskt fin och jag är säker på att du kommer få ihop även denna del på ett bra sätt. Härligt med en hörna i kvällssolen.
Kram Malin