tisdag 9 februari 2010

Lavendel...

Hej alla vänner,
Tisdag kväll, var tar dagarna vägen? I dag har jag inte haft min bästa dag precis. Mycket att göra på jobbet många som sliter i en osv..... man ska väl inte klaga, glad att man har ett jobb att gå till men........varför har man så svårt för att säga nej?
Nä vi pratar om något roligare istället. Jag har så smått börjat fundera på min trädgård fast det är svårt när det är över 1 m snö i hela trädgården. I går beställde jag tomat fröer och så fort de kommer ska det planteras. 
Det första jag brukar göra i min trädgård när våren börjar titta fram är att klippa ner mina lavendelplantor. Jag går åt dem ganska hårt lämnar ca 10-15 cm så blir de så täta och buskiga.
Jag vet inte hur många lavendel plantor jag har i min trädgård, men uppskattningsvis mellan 60-70 plantor. Det är min absoluta favorit blomma i trädgården. Sen är jag barnsligt förtjust i alla olika sorters allium bollar. Sen kommer, äsch jag skulle kunna hålla på i evighet om vad jag tycker mest om i trädgården.......hihihi
PS. I går fick jag tag i en vit brandsläckare som jag skrev om i mitt förra inlägg, klart värd att inhandla.  Det blev även ett annat inköp som jag har funderat på längen men valt att avvakta, återkommer med ett foto en dag när den har kommit upp på sin rätta plats........spänningen lider.


Kram Anna


9 kommentarer :

Handgjorda drömmar sa...

Åh vad vackert!! Jag bara älskar lavendel!! De sprider sådan härlig doft och bara skriker SOMMAR!! Jag har bara några få plantor, men blev superinspirerad av din "bamserabatt", så fiint. Får nog shoppa loss på vårkanten...
Kram Marie

VITA NYANSER sa...

Lavendel och vit brandsläckare, sååå fint!

Kram L-L

Lilla huset på prärien sa...

Bra tips om lavendeln - den ska jag också klippa ned snart. Och alliumbollar har jag också men det skulle jag vilja ha många fler av!! Ska jag ta o planera minsann :)

/ Jenny

Stjärnor & Champagne sa...

Den brandsläckaren vill jag ha, maken med...60-70 plantor?? Herregud hihi vad lavendel. Men vackert är det. Jag har kanske 15 st tillsammans med landet och hemma. Jag klipper också ner mina som du. Jag märkte däremot skillnad när jag tog dom lite för tidigt förra våren mot vad jag brukar att det tog väldigt lång tidför dom att växa på sig.
Tack snälla du för dom goa orden till mig, jag blir så glad.
Kram till dig/ Anne

Vita rosor och förgätmigej sa...

Åhhhhh!!! Vilka underbara bilder! Jag har faktiskt skaffat mig lite fröer från en parfymlavendel i år. Ska bli kul att se om den funkar här. Köpte av märket Thomson and Morgan och det är egentligen brittiskt. Den är tydligen mer åt det rosa hållet. Har du olika sorters lavendel och i så fall vilka sorter?Åhhhh!!! Älskar oxå lavendel!

Limetwig sa...

Älskar också lavendel. Men visste inte att jag skulle klippa dem så långt ner... menar du då från markfästet? Ha de bäst! Åse

Hanna sa...

Oj ja det va många plantor! Har köpt alla som plant eller har du även tagit skott/satt frö?

Så snyggt!! Är det bilder från din trädgård?
Jättefin header också!

Ha d gott!
Kram Hanna

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vilka härliga Allium..är det Globus?
Lavendeln är bara så underbart.
Ha en mysig dag, Petra B.

godastunder-tokigaidéer sa...

De flesta av alliumbollarna är "globus" sen har jag några "schubertii" samt några "cristophii"

Kram Anna