lördag 21 januari 2012

Hemtrevnaden...


.......har än så länge överlevt vintern. Ja nu har det nog inte varit så svårt för våra växter denna säsongen med tanke på det milda vädret men det finns säkert dom dom hade behövt en ordentlig köld knäpp.

Här har det både regnat och frusti om vartannat och det är is på växterna som tynger ner, se bar apå fatet som har en is hinna och det står där det står om man säger så.


Lördagarna är väldigt lugna och tysta här hemma och det uppskattar jag efter en jobbig vecka. Maken som alltid jobbar lördagar (så är det att ha egen firma) och två tonåringar som sover halva dagen så sitter man här själv och ja jag njuter lite för jag kan läsa tidningen eller en bra bok utan att behöva oroa mig för att vara tråkigt sällskap.
I dag är det lovat mer snö till Skåne men än så länge är det bar aregn som kommer och om det sen fryser igen....nä ingen höjdare.

Hoppas ni alla får en härlig helg
Kram Anna12 kommentarer :

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Härlig lördag hör jag. Nu vräker snön ner här hos mig. Landskapet börjar bli vitt. Vackert är det så länge det varar. Ha en go helg, kram Maria

Anonym sa...

Det låter skönt! Jag som ständigt har två småbarn runt mig längtar ibland till den dagen då de ska bli tonåringar och sova läääänge. Fina bilder, vad är det för växt där på andra bilden? Ja, vädret är trist... men man kan vara inne och kura! Kram Hanna

Snäckskalsdalen. sa...

Alvin har inte frusit i alla fall, dom rör sig så mycket, vovvarna.
Jag kan förtälja att hit har vintern kommit för ca 1 timme sedan, vi har full snöstorm och minusgrader. Det är jättevackert men det konstiga är att jag är inte så glad som jag trodde jag skulle vara.....kommer den för sent nu snön, tro, för att jag ska vara nöjd. Jag hade nog spetsat in mig på vår. Konstigt, nu gäller det att jag ser positivt på det här! Vintermänniska som jag är!
Gott att vara fullständigt i fred till frukost.
Agneta kram

Vitsippan sa...

Hejsan !

Samma mönster som Du har på tekoppen hade mina föräldrar samt Blå blom.

Inte fick jag ärva det inte, tror det mesta kanske var trasigt eller så såldes det med dödsboet.Pappa dog först 1983 Mamma 2000.Vet inte om jag såg det på Lidingö servicehus.Eller så har jag glömt det.

Alvin lika go som vanligt.

Kram Mi

Marina sa...

Här yr snön just nu men det är för milt för att den ska lägga sig. Ännu så länge i alla fall!

Jag hade planer på att gå ut idag men det har inte blivit så alls. Det lockar verkligen inte. En annan dag...

Kram!

Ninja sa...

Åååh den kaffekoppen är nostalgi för mig :)

meas vardag sa...

Mysig blogg du har!

Suz sa...

Ja och en massa slask blev det. Usch! Ville ha lite snö men inte förrän det frusit. Nu är vi ju inte bortskämda med det i Skåne ...
Låter som en mysig lördag:) Själv hade jag lite lugnt med brödbak i förmiddags och en man som behövde sova ut efter en jobbig vecka. Tonåringen fick jag hämta i ruskväder vid bussen i eftermiddags efter ett kompisbesök.
Ha en härlig helg!
Kram Suz

AnnaHelena sa...

Alltså, den är så HÄFTIG din Hemtrevnad där ute!!! Hade aldrig tänk på Hemtrevnad annat än som krukväxt förrän jag såg din i växthuset! Gillar den verkligen!!!

Kram // AH

Riitta Sinikka sa...

So lovely pictures! Have a nice day!

AddCilla sa...

Ja, här är inga lugna mornar. Två busungar som ska upp, ha frukost, titta på TV, spela dator mm. Njut av lugnet!

Här i Skivarp faller snön idag. Håller med dig om att det är skönt med en mildare vinter.

Tack för din snälla kommentar på mitt förra inlägg. Alla har vi våra problem.

Cilla♥

Livet på solsidan sa...

Hade inte en aning om att man kan ha hemtrevnaden utomhus. Det ser jättefint ut!

Härligt mysig lördagsförmiddag du fick där, helt för dig själv! Gott!

Hälsar Tamara