måndag 15 april 2013

Underbara vår.... 
Nu kunde jag inte hålla mig längre så nu är lavendelen klippt och tyvärr såg den inte allt för pigg ut. Hade det varit en vanlig vår som det ska hade jag klippt dom för länge sedan.
Maken och jag fick gjort massor i går, städade våra två förråd och jisses vad man samlar på sig. Nu har jag en bra laddning att ta med på baklucke loppis på söndag. Det var verkligen en underbar vårdag och att bara få gå runt i t-shirt och arbetsbyxor var fantastiskt. Maken hjälpte mig att städa av växthuset, han högtrycks tvättade det på både insida och utsida. Så nu kunde äntligen alla 5 agapantusen flytta ut i växthuset och några av dom hade redan satt igång och få fina gröna blad. Jag låter dom vissna ner helt under vintern och sen klippper jag dom fina på våren.
 
  
Innan städning

 
Snälla maken som hjälper
 
 
 
Nu äntligen kan vi dra igång ett vårskrik med Ronja Rövardotter.
 
Ha en härlig start på veckan
Kram Anna
 
♥♥ Tack snälla för alla fina mail och kommentare som kommer från alla känna och okända, man blir så otroligt glad.
 
 
 
 
 


10 kommentarer :

Kerstin sa...

Härligt att kunna flytta ut agapanthusarna i växthuset. Jag vågar nog inte riktigt än, så mina får vänta lite till. Fast jag har såna som inte vissnar ner under vintern. Jag tror de är lite mindre tåliga.
Ha en riktigt bra dag! :-)
/Kerstin

Petra sa...

Jag har heller aldrig klippt lavendeln så sent som i år!

Tack för info om vilken typ av färg du använder till dina pergola! Kunde inte bestämma först om jag skulle ta färg eller lasyr, men när jag fick veta at du använde lasyr åkte jag genast och köpte det. Resultatet blev jättebra och jag är väldigt nöjd med resultatet!

Trädgården på Höjden... sa...

jag klippte också min lavendel igår och det doftade underbart om händerna. har du en fläkt i ditt växthus eller flyttar du in dina växter om det verkar bli kallt på natten?
kram åsa

Anonym sa...

Hur mycket vattnar du dina agapantusar nu på våren?
Har för första gången lyckats övervintra en och det kommer små fina blad, men jag vet inte hur mycket jag törs vattna.

Godastunder-tokigaidéer sa...

Till Åsa,
Jag har ingen fläkt i växthuset utan stänger på natten och har helt öppet på dagen. Jag flyttar inte ut och in växterna utan dom får stå i växthuset.
Det är på tok för kallt för agapantusen att stå ute.
Till anonym,
Jag har gett mina agapantus en rejäl genomvattning och nu får dom torka ut ett tag så dom inte ruttnar, så fort bladen är uppe börjar jag ge dom lite oftare men aldrig så dom står och är genom sura.

Kram Anna

Marina sa...

När man fått sådär mycket gjort känner man sig härligt nöjd. Jag har också klippt lavendel i helgen. Får se hur de tar sig nu.

Kram

AnnaHelena sa...

MIna Agapanthusar får också vissan ner helt på vintern. Jag tog fram dem för en dryg månad sedan, och nu är de redan jättegröna och fina! Hoppas på lika riklig blomning i år!

Så skönt att ha tvättat ur växthuset. Det har jag inte gjort ännu i år.
Jag gissar att det kommer att bli jäktigt här framöver med allt som inte kunnat göras pga den sena våren.

Kram // AH

Varmvit sa...

Hej! Jag gillar din blogg skarpt, även om vi har helt olika stil du och jag. Men nu blev den väldigt svårläst med nya typsnittet, är det bara jag som tycker så? Lycka till med nya valpen snart! Hit kommer det kanske en mops i sommar... Åsa

Snäckskalsdalen. sa...

Javisst är det härligt när den kommer på riktigt våren. Den kom hit idag och det var underbart!
Agneta kram

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vad bra att ni säger till om typsnittet, jag hade en gammal mal och uppdaterade den sen har allt gått snett. Försöker ändra men det vill inte alls, händer ingen ting.
Är det all text eller bara viss?

Kram Anna