lördag 16 november 2013

Julkalender......

 
Bild tagen av maken vintern 2012
 
Jag hade en tanke i år att göra en julkalender till er alla som tittar in. Att få öppna en lucka varje dag och hitta jultips, pyssel, recept, erbjudande, rim och julskrock mm. En överraskning varje dag :) hela vägen fram till jul. Tanken var god men det var nog ett önske tänkande från mig. Jag har skickat ut erbjudande till lite olika företag men inte fått den responsen jag hoppats på, kanske jag inte valde rätt företag? 2 företag av 6 har tackat ja och då blev det 22 dagar för mig att fylla vilket blev för mycket. Och mitt i allt är detta är det även jobb och hund strul så det blev det lite för mycket. Jag är ledsen över att det inte blev som jag tänkt, men det är så det blir ibland.
 
När jag var liten så byggde jag mina egna julkalendrar, man ritade en fin teckning och la ett papper bakom, tog en nål och på så vis markerades luckorna och på pappret man satte bakom blev det en ruta som man ritade något litet i. Tänk vad enkelt det var på den tiden.....inte stenåldern men väl 70 talet.
När mina egen barn var små var det lika viktigt varje jul att dom fick sin paket kalender, jag vet inte om det var dom eller jag som tyckte det var roligast eller kanske var det båda.
 
 Övriga bilder är lånade på nätet.
 
 
Även om det inte blir någon julkalender i år så blir det jultips, pyssel, recept, erbjudande, rim och julskrock mm ändå eftersom jag älskar julen.
Tanken på julkalendern har funnits med länge i mina tankar och mycket av grund jobbet har funits med länge, tråkigt att det inte blev av. Vi kan ju hoppas på nästa år istället :)
 
En utlottning blir det i alla fall på julafton och mer info kommer om detta kommer inom det snaraste.
 
Kram från
Anna & Zelda
 
 
 
 
 
 
 
 9 kommentarer :

Karin sa...

God morgon! Även om du inte har en julkalender så kommer jag att titta in till dig alltid bra med lite nya idéer och recept till jul. Hade en kalender på min blogg förra året och planerar för en i år också men inget är klart ännu, 24 luckor är många :) Ha det bra, Karin

Anonym sa...

Hej Anna!
Tack för en super bra blogg!
Jag fick tips om din blogg av en kollega,för ett år sedan och har följt dig sedan dess.
En kopp kaffe och dina tips på morgonen är en bra start. På dagen. Väntar med spänning. på jultips och dina fina inlägg/Annett i Flyinge

Katarinas trädgård sa...

Det kommer fler år Anna! Och jag förstår verkligen om du inte orkar/hinner i år. Men jag ser fram emot dina tips, jag känner mig inte överdrivet inspirerad så jag är mycket tacksam för att få ta del av din kreativa idéer!
Hoppas du får en bra helg!
Kram
Katarina
PS Vilken fin bild! DS

Ulrika sa...

Jag älskar också julen, och framförallt advent med alla ljus och mysiga dagar.
För något år sedan var jag med i en bloggrupp där vi gjorde en paketadventskalender som man skickade (anonymt) till någon annan i gruppen. Samtidigt fick man ju en kalender. Supermysigt att få öppna paket varje dag, samtidigt med barnen. Varje dag skulle man också lägga ett blogginlägg om vad man fått. Jättekul, var det!
Tyvärr orkade hon som ordnade den inte fortsätta, så det blev inte fler gånger. Lite sugen har jag varit på att starta en egen bloggkalender-grupp, men inte "vågat". Kanske nästa år?

Ulrika

AnnaHelena sa...

Kalender eller inte - det är alltid lika roligt att "öppna" din blogg oavsett! Vet hur det känns när man har ambitioner som man inte alltid lyckas ro i land; lite jobbigt, men helt mänskligt! Vi ska ju hinna njuta lite i december också!

Otroligt vacker bild din man har tagit! Vilken stämning!

Kram // AH

Marina sa...

Ibland blir det inte som man tänkt sig och då känner man sig såklart besviken själv. För min del är jag glad för lite tips och inspiration med julanknytning närhelst du själv känner att du vill och har tid. Behöver inte vara i kalenderform.

Kramar

Sofi sa...

Hej Anna och Zelda!

Så kul att hitta hit!
Tycker idén med julkalendern var toppen! Tyvärr blir det ju inte alltid som man tänkt sig av olika anledningar. Tycker det låter som vi kommer få massor av julinspiration från dig ändå, kul!

Ha en mysig lördag!

Kram Sofi

Annika Christensen sa...

Men vad synd Anna!
Vad det så trögt...

Så smart att hänga kransarna så som du har gjort. Ursnyggt och annorlunda.
Kram
Annika

Rose-Marie sa...

Kalender eller ej .... Tack för din fina Blogg ... lika mysigt o spännande varje gång man tittar in ... Kramar till dig o Zelda :)