tisdag 7 maj 2013

Så nätt händer det något.... 
Det går sakta framåt med rabatterna här hemma. Jag har redan konstaterat att Zelda är en liten mini marodör när det gäller växter, måste bara testa en smakbit när hon går förbi. Fast hon är så härlig ändå, växterna kommer tillbaka. det är mer än jag kan säga om mina lavendel, om dom kommer igång i år eller ej undrar jag. Det är inte mycket liv i dom och det ser ut som några risbuskar som står där.
 
Just nu har jag lite beslut ångest om vilka plantor som ska stå var och det kräver ett litet besök på plantskolan och komplettera med några trampstenar innan jag helt kan komma vidare i mina tankar. Det finns kvar strandiris, salvia lavendel, höstsilverax, röd bladig revsuga, röd japansklönn, daggkåpa mm. Allt ska det in  på något sätt runt cirkeln.

 
Glanskörsbäret är på väg att slå ut och jag nyfiken på hur det ska se ut i trädgården, äntligen lite höjd.

 
När trädgården är så bar som den är just nu känns det lite rörigt och tråkigt men visst ser man lite liv här och var i hörnen. Det kommer små nätta skott i det mesta, utom lavendelen...:9 men jag hoppas dom kommer så småningom och att dom bara är lite sena.
 
 
Ha en härlig dag i värmen, här i Skåne har dom lovat över 20 grader.
Kram Anna
 
 
 
 
 
 


6 kommentarer :

Acchleja-Carro sa...

Mina lavendel har inte heller kommit, men om inte du ger upp hoppet än ska inte jag göra det heller! =)
Jag gillar verkligen din nya runda gräsmatta, och funderar på var jag skulle kunna göra likadant i min trädgård...
Lycka till med lilla Zelda, förhoppningsvis slutar hon smaka på växterna när hon provat dem alla, och gör hon det inte får du träna henne att bara smaska i sig ogräs!
Ha det fint! /Caroline

Jane, Lyckliga Hem sa...

Så underbart att få kika in i din trädgård, inspirerande:)

Ni har det så härligt där nere i Skåne och vilken toppenväxtzon. Här uppe i Piteå har tjälen inte gått ur backen ännu och ca 10 grader i luften. Utmaningar när det gäller växtzonen. Men den som väntar på något gott :)

Ha en toppendag!
Kram Jane

Suz sa...

Våra lavendel har inte heller kommit igång, här i Sövde. Vi håller ut lite till och hoppas att inte den här långdragna vintern har tagit kål på dem.

Ni har en riktig oas i er trädgård och det ser ut att bli hur fint som helst, både på uteplatsen och med den runda gräsmattan! Och lilla sötingen, kan tänka mig att ni har händerna fulla:)

Ha en fin vecka!
Vårförkylda hälsningar
Suz

Marina sa...

Vi har nog haft ca 20 grader idag. Så skönt!

Jag klippte ett par rosor i kväll som verkade vara i samma skick som dina lavendelplantor - halvdöda.
Hoppas allt tar sig.

Kram

Anonym sa...

Det har varit lika makalöst skönt här uppe i Värmland. Ser att fler än jag funderar på lavendeln. Kanske bara är extra sen i år får vi hoppas.
Kram Maria

AnnaHelena sa...

Uj uj uj, så snyggt det blir med den där runda formen av gräs och så nya rabatter runt omkring!
Super, Anna!

Kram // AH