söndag 4 augusti 2013

Trädgårdspyssel....

 
Den där avkopplande känslan som infinner sig när man är ledig går nästan inte att beskriva. Att få njuta av att inte behöva veta vad klocka är, att göra det som faller en in, att bara få vara heltenkelt, det är ledighet. Att vi trädgårsdyrkare tycker om att tillbringa ledig tid i trädgården går nog ingen förbi.
 
För min del är det inte mycket som slår den där morgon rundan i trädgården och då gärna med en kopp te i handen. Att få fundera över vad som ska ske i trädgården idag eller om det rentav bli en paus dag och lägga sig i solstolen. Just denna ledigheten har det blivit mycket av båda och det är ju just så det ska vara. För några dagar sedan blev det lite ny fixat i en hörna på gamla uteplatsen. 
Den kärleksörten som står till vänster är min ursprungliga planta och i våras klippte jag ner den eftersom jag hade hört att den förgrenade sig och blev tätare om man klippte den tidigt. Sagt och gjort så provade jag det i alla fall och allt jag klippte av satte jag i vatten och sååååå många små sticklingar det blev. När dom fick små rötter satte jag dom i den högra krukan och faktiskt är att den ser mycket bättre ut.
 
 
Ha en underbar söndag
Kram Anna
 
 
 
 

6 kommentarer :

Piasofia sa...

Visst är det härligt att ha just lite ytor, typ bord, att kunna fixa och arrangera på. Ser jättefint ut.
Vad har du i zinkbaljan? Jag kan ana att det är murgröna men även något mer.

AnnaHelena sa...

Underbart fin liten hörna!

Kram // AH

I Tages trädgård sa...

Snyggt! Du är så stilsäker! Kram Hanna

Katarinas trädgård sa...

Mycket snygga bord! Sådana måste man ha, ca 7 eller så...
Kram
Katarina

Snäckskalsdalen. sa...

Du har så många fina hörnor i din trädgård och att bara gå runt och nypa lite här och där måste vara jättehärligt, jag gör så här, men här är ju lite trassligare trädgård i och med att naturen väller in från alla håll.
Kram

Marina sa...

Just den där friheten med tiden är det jag saknar mest när jag börjar jobba. Så är det alltid. Tid att hinna det jag verkligen vill göra, när jag själv vill.

Kram